Denetimler Artırıldı

Denetimler Artırıldı

Asayiş Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 12:21:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
435 okunma
Google News
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ilde toplu tüketim yerlerindeki denetimlerin sıkılaştırılması talimatını verdi bu bağlamda Burdur'da da gıda denetimleri artırıldı. Sıkılaştırılmış denetimler ile toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde gıda kaynaklı salgınları engellemek ve hızlı tedbirler almak amaçlanıyor.
Rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten 21 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında farkındalığı artırmak amacıyla üç hafta boyunca il genelinde yoğun denetimler gerçekleştirildi.
Denetimlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı; izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik kontroller gerçekleştirilecek, mevzuata uygun olmayan işletme ve ürünlerine gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Bu denetimlerin yanı sıra rutin gıda denetimleri de aralıksız sürdürülecektir dedi.
Yorumlar (0)