İşkur Kalfa Programı ile Savunma Sanayiine İş Gücü Yetiştiriyor

İşkur Kalfa Programı ile Savunma Sanayiine İş Gücü Yetiştiriyor

Eğitim Yayın: 02 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 02.06.2023 14:01:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
296 okunma
Google News
İşkur ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında savunma sanayii sektörüne yönelik işgücü ihtiyacının karşılanabilmesi ve ihtiyaç duyulan yetkinliklerin kazandırılması çerçevesinde 10.05.2023 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile Kalfa Programı doğrultusunda üniversite mezunu gençlerin bilgisi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayi alanında düzenlenecek. Mesleki Eğitim Kursları ile sektöre kazandırılması hedeflenmekte.
Yapısal Analiz ve Tasarım Uzmanı, Gömülü Sistemler Uzmanı, Radar ve Haberleşme Sistemleri Uzmanı, İtki ve Motor Sistemleri Uzmanı,
Siber Güvenlik Uzmanı mesleklerinde en fazla 6 ay sürecek şekilde düzenlenecek. 
Mesleki Eğitim Kursları ile ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlanarak savunma sanayii alanında yetişmiş nitelikli insan gücü artırılmış olacak. 
Eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan gençlerin ASELSAN,  HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TEI, STM ve SSTEK'de istihdamları sağlanacak. Mezun kursiyerler, bu firmaların iş ortağı olan alt yüklenicilerin bünyesinde de istihdam edilebilecek.
Bu Protokol doğrultusunda genç mezunların yeteneklerinin yetkinliğe dönüştürülmesi ve gençlerimiz ile sektör profesyonellerinin bir araya getirilerek savunma sanayimizin nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.
Protokol kapsamında yürütülecek mesleki eğitim kursları için başvurular www.vizyonergenc.com internet sitesi üzerinden 09.06.2023 tarihine kadar devam edecek olup ilk grup eğitimler için depremzede gençlerin başvuruları öncelikli olarak kabul edilecek.
Başvuru Kriterleri:
- T.C. vatandaşı olmak
- 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem sebebiyle afetzede olmak
- 01.01.1994 tarihinden sonra doğmuş olmak
- Lisans mezuniyet tarihi 19 Mayıs 2020 tarihinden sonra olmak
- Lisans öğrencileri için; 2023 yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak olmak
- Mezuniyet ağırlıklı genel not ortalamasında en az 2,5 (4'lük sistemde) not ortalamasına sahip olmak
- Yurt içindeki üniversitelerin ilgili fakültelerinden ve belirlenen örgün lisans programlarından mezun olmak veya yurt dışındaki üniversitelerin ilgili bölümleri için YÖK tarafından denklik almış olmak.
Yorumlar (0)