Ekonomi Halk Pazarını da vurdu

Ekonomi Halk Pazarını da vurdu

Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 13:28:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
140 okunma
Google News
Ülke genelinde artan enflasyonla birlikte vatandaşın alım gücünün günden güne düşmesi, ekonomik olduğu için rağbet gösterilen halk pazarlarını da etkiledi. Vatandaş, artan enflasyonla birlikte derin yoksulluğun sıkıntısını çekerken, 'ekonomik' olarak nitelendirilen halk pazarları da artık lüks olmaya başladı. Ucuz ve kaliteli ürün satıldığı için tercih edilen halk pazarlarında, artan maliyetlerle birlikte ürünlerin fiyatları da son dönemde artmaya başladı.  
Gölhisar halk pazarında en çok tüketilen ürünlerin başında gelen domatesin fiyatı 15-20 TL, patates ve soğan ise 15 TL'den alıcı ile buluşuyor.
İlçemizde Cumartesi günleri kurulan halk pazarlarında fiyatlar geçen haftaya göre düşüşe geçmiş gibi görünüyor. Yurt genelinde yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle halk  pazarında, yoğunluk ise  sabahın erken saatlerine kaymış durumda. Pazarda fiyatlar ise geçtiğimiz haftalara oranla birazda olsa düşüşe geçtiği gözlerden kaçmadı. Geçen hafta 25 TL'ye tezgahta yerini alan domates bu hafta ise 15-20 TL civarında alıcısını bekliyor. Kavun, karpuz fiyatları ise kilogramı 15-20 TL civarında. Pazar esnafı fiyatların maliyetine oranla düşük olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu ancak mecburiyetten almak zorunda olduklarını  dile getirdiler. 
Vatandaşların uygun fiyata ürün almak için bir umut akşamüstünü beklediğini dile getiren pazarcı esnafları, “Esnafın maliyetlerinde ciddi anlamda artış var. Yakıt  paraları,  tezgah, personel  giderleri, her şeyin maliyeti artıyor. Bu da tabi ürünlere yansıyor. Ürünlere yansıyınca vatandaşın alım gücü de etkileniyor. Bunlar birbirine zincirleme etkisi yapıyor” dediler. 
Yorumlar (0)