MAKÜ'de "Fikir Sofrası" toplantıları

MAKÜ'de "Fikir Sofrası" toplantıları

Eğitim Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 15:31:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 5 dk.
233 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında "Fikir Sofrası" toplantıları başladı.  MAKÜ'nün politika belgesinde yer alan konular başta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçekleştirilecek fikir sofrası toplantılarının ilki üniversitenin aktif kurumsal iletişim stratejik odağı üzerine gerçekleştirildi. Farklı birimlerden grafik tasarım, halkla ilişkiler ve tanıtım, video kurgu, dijital oyun gibi temalarda uzman akademisyenlerle gerçekleştirilen toplantıya Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü de katıldı. 
Rektör Dalgar "Her biri önemli bir değer olan akademisyenlerimizden beslenmeye ihtiyacımız var. Yönetim yaklaşımımızda, profesöründen asistanına her düzlemden fikre ihtiyacımız var." sözleri ile toplantıya başladı ve akademisyenlerle yaklaşık 2 saat geçirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptığı konuşmasında; "Bugün hem yaptığımız toplumsal katkı faaliyetlerinin bilinmesi ve toplumda karşılık bulması anlamında, hem de Kurumsal İletişim Merkezimizin nasıl toplumsal katkı faaliyetlerimizi dışa yansıtabileceği hususunda bir kafa yorma bir zihin yorma noktasındayız. Bu açıdan sizlerden fikirler ve sürpriz projeler bekliyoruz. Örneğin bizim toplumsal katkı dediğimiz bakış açısına ve hedefine yönelik öğrencilerimizi nasıl harekete geçirebiliriz? Bu sorunun cevabını bulalım beraber. Öğrencilerimize birtakım toplumsal katkı içerikli projeler verebiliriz. Aslında demek istediğimiz kabaca şu; herkes bulunduğu noktada nasıl bir yaraya merhem olabilir, bir soruna çözüm üretebilir, katkı sağlayabilir bunun gayreti içerisinde olmak istiyoruz. Öğrencisinden rektörüne kadar herkeste bu ekosistemi, bu anlayışı, bu kültürü, bu dip dalgayı oluşturabilirsek üniversitenin hem kurumsal imajına, hem de toplum duyarlı üniversite vizyonuna katkı sağlayabiliriz. Toplumsal katkı bir yaraya merhem olma dediğimiz konu, insana kendini iyi hissettiren bir konu. Mesleki tatminimizi de aynı zamanda artıracak bir konu. Kurumsal İletişim Merkezimizin tek başına bizim bu toplumsal katkı ve aktif kurumsal iletişim politikamızı şu an taşımasını beklemek haksızlık olur. Ben sizlerden bu manada bizim bu bakış açımıza ve politikamıza uygun fikirler ve projeler bekleyip, bu projelerde aktif görev almanızı rica edeceğim. Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden tanıtım filmi istiyoruz, katalog istiyoruz, broşür, haber metinleri istiyoruz, web sayfası derken gerçekten çok ciddi, yoğun bir iş trafikleri var. Tabii ki Kurumsal İletişim Merkezi bu işleri koordine edecek. Bunu yapmakla görevli birim. Ama hep birlikte yaparsak, sizlerden de bu anlamda fikri ve emek olarak katkı alabilirsek çok daha güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Birlikte neler yapabiliriz onu konuşalım istiyorum. Ya da şu ana kadarki üniversitenin iletişim stratejisiyle ilgili olarak sizin bulunduğunuz noktadan gördüğünüz hususlar var mı? Bize önerileriniz var mı? Şöyle bir şey yapılabilir. Bu noktada ben de yardımcı olabilirim, katkıda bulunabilirim dediğiniz bir husus varsa onları da paylaşmanızdan memnuniyet duyarım." ifadelerini kullandı.
Öğrencilerle yapılan projelerin daha çok ses getirdiğinin altını çizen Rektör Dalgar; "İşin içine öğrencileri katmak çok mantıklı. Kurumsal İletişim Merkezimiz geçen yıl "Öğrenci İşi" diye bir proje başlatmıştı. Öğrenciler kendi aralarında diğer öğrencilerle röportaj yapıyorlardı, çekimler yapıyorlardı, yayınlıyorduk. Deprem dolayısıyla eğitime ara verilince o da kaldı. Şimdi bu sene yine devam edecekler. Öğrencilerin yaptığı, ürettiği bu tür içerikler çok sevimli geliyor. Gerçekten çok hoşumuza gidiyor. Bir profesyonelin yaptığı işten daha hoş gözüküyor. Ben onu çok önemsiyorum." dedi.
Toplantıya katılan akademisyenler de tek tek fikirlerini belirterek, toplumsal katkı ve tanınırlık açısından neler yapılabilir konularında fikir alışverişi yapıldı. Tüm fikirler kayda geçti ve sonuç olarak bir eylem planı yapılmasına karar verildi. 
Yorumlar (0)