Vali Öksüz’ün 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Vali Öksüz’ün 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Yaşam Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 12:15:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
205 okunma
Google News
‘İstiklal Marşı’mızın, Kurucu Gazi Mecliste kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, bu eşsiz eseri milletimize armağan eden ‘Vatan Şairi’miz, mütefekkir gönül insanı, 1. Dönem Burdur Milletvekili olarak  İlimizi temsil etmesiyle her zaman ayrı bir gurur vesilesi olarak gördüğümüz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.
‘İstiklal Şairi’, ‘Büyük Düşünür’ Mehmet Akif Ersoy’un ‘Millî Mücadele’ yıllarında “Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın” diyerek kaleme aldığı, halkımıza vatan ve bayrak sevgisini duygu yoğunluğu ile aktardığı, Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımız, aziz milletimizin birlik ve beraberliğini bugünlere ulaştıran bağımsızlık beyannamesi, milli mutabakatın temel unsuru ve kurucu metnidir.
Bağımsızlığımıza olan tutkumuzun, Vatanımıza ve mukaddesatımiza olan bağlılığımızın en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımız, Türk Milletinin ortak sesi ve vicdanı olarak ilelebet dünyanın dört bir tarafında gururla söylenmeye devam edecektir.
İstiklâl Mücadelemizi en iyi şekilde anlatması bakımından büyük bir manası olan bu eşsiz mısralar "Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.” sözlerinde vurgulandığı ve işaret edildiği üzere, ‘Türkiye Yüzyılı’nda da' istiklalden istikbale istikametimiz; özgür, büyük ve güçlü Türkiye ülküsünü yüceltme kararlılığımız, yılmaksızın büyük bir azimle devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. Yıl Dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. Döneminde tercihen İlimiz mebusluğu görevini üstlenerek bizleri onurlandıran ‘Vatan Şairi’miz Mehmet Akif Ersoy’u, sevgi, saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum.
Yorumlar (0)