Engelliler Günü kapsamında Özel Gençlerin Askerlik Hayali Gerçek Oldu

Engelliler Günü kapsamında Özel Gençlerin Askerlik Hayali Gerçek Oldu

Dünya Yayın: 23 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 23.05.2023 11:23:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
201 okunma
Google News
Burdur’da 16 Mayıs Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapmasında 12 özel genç bir günlük temsili askerlik yaparak hayallerini gerçekleştirdi.
Burdur’da 16 Mayıs Dünya Engelliler günü  dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Burdur’da yaşayan ve bir günlük temsili askerlik yapan 12 özel genç için 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı’nda yemin töreni düzenlendi. Törende temsili askerlik yapan 12 özel genç, Türk bayrağı ve silah tutarak yemin etti. Tören askerlik görevini tamamlayan özel gençlerin başarı belgesi alması ve geçiş töreninin ardından sona erdi.
Yemin töreninde konuşan Zırhlı Birlikler Eğitim Alay Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil şunları söyledi;
“Askerlik Türk Milleti’nin özünde ve ruhunda olan, ona dünya üzerinde yegâne ordu millet olma onurunu bahşeden bir asliyettir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. İşte bugün ayrılmaz bir parçamız olan engelli vatandaşlarımızın kutsal askerlik görevini kısa süreli de olsa yerine getirme mutluluğuna imkân sağlayan temsili  askerlik hizmetinde ki ant içme törenini gururla izledik. Güçlü bir toplum her vatandaşa ilgi göstererek, sorunlarının çözümüne yardımcı olunarak ve istekleri imkanlar ölçüsünde karşılanarak yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletin yanında, onlarla iç içe olmuştur. Bu maksatla engelli vatandaşlarımızın  kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkan sağlamıştır. Biz de onların bu  heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz.”
Yorumlar (0)