Yeni Milletvekilleri Mecliste Yemin ettiler

Yeni Milletvekilleri Mecliste Yemin ettiler

Siyaset Yayın: 06 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 06.06.2023 14:17:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
259 okunma
Google News
14 Mayıs'ta yapılan 28. dönem Milletvekilliği seçiminde Burdur'un Milletvekili olarak seçilen İzzet Akbulut, Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yeminlerini ettiler. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanının ardından TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü'ne göre çağrısız toplandı. Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin ettiler. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetti. 
Burdur Milletvekilleri İzzet Akbulut, Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Anayasa’da yer alan “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik  Cumhuriyet’e  ve  Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” şeklindeki yemini ettiler.
AK Parti Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile CHP Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin etmelerinin ardından resmen göreve başlamış oldu.
Yorumlar (0)