MAKÜ LÖSEV Fayda Topluluğu LÖSEV'e Dikkat Çekti

MAKÜ LÖSEV Fayda Topluluğu LÖSEV'e Dikkat Çekti

Sağlık Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 12:15:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
207 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından kurulan LÖSEV Fayda Topluluğu "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda" düzenlediği Farkındalık Etkinliği ile dikkat çekti. 
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası farkındalık çalışması kapsamında düzenlenen programa MAKÜ akademik ve idari personeli, Burdur LÖSEV il temsilciliği, öğrenciler ve Burdur halkı katıldı.
Program saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. LÖSEV Fayda Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Deniz Say Şahin'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Akademik Danışman Doç. Dr. Deniz Say Şahin yaptığı konuşmada, "Üniversitelerdeki öğrenci toplulukları, öğrencilerin mesleki ve akademik kazanımlarına destek olacak şekilde kişisel, bilişsel ve sosyal gelişimleri başta olmak üzere birçok beceri ve yeterliliklerin kazanılması açısından önemli. Bu minvalde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin kurmuş olduğu topluluğumuz birçok sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikler gerçekleştirdi. Bunun bilinci ile MAKÜ olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve onları bu konuda desteklemekteyiz. Üniversitemizin desteklediği LÖSEV Fayda Topluluğumuz da kuruluş amacına uygun çalışmalarla göz doldurmaktadır. Lösemi artık tedavi edilebilir bir hastalıktır ve tedavideki başarı oranı % 92 civarındadır. Lösemi tedavisi gören çocukların en temel ihtiyacının sevgi, umut, moral ve motivasyondur. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir haftadır.'' sözlerine yer vererek, düzenlenen etkinlikte LÖSEV Fayda Topluluğu'nu yalnız bırakmayan MAKÜ Rock Topluluğu'na ve Halk Oyunları Topluluğu'na teşekkür etti. LÖSEV Fayda Topluluğu tarafından hazırlanan programda katılımcılar, MAKÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun yöresel dans gösterisiyle ve Rock Müzik Topluluğu'nun konseri ile eğlence dolu bir gece yaşadılar.
Yorumlar (0)