Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘iğneden ipliğe her şeye zam’ tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘iğneden ipliğe her şeye zam’ tepkisi

Siyaset Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 15:35:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 5 dk.
224 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi, 81 il ve 975 ilçe örgütünde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Türkiye genelinde, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından eş zamanlı olarak gelen zamlara tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı.
Burdur’da da Cumhuriyet Halk Partisi binasında yapılan açıklamada, “Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız” ifadeleri kullanıldı.
CHP Genel Merkezince 81 il ve 975 ilçe örgütünde eş zamanlı olarak yapılan açıklama metnini, CHP Burdur İl Başkanı Şengül Tekin okudu. Başkan Tekin’in saat 11:30’da duyurduğu ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:
AKP iktidarında iki Türkiye var. Değerli basın mensupları ve bizi ekranları karşısında izleyen sevgili vatandaşlarımız, canımıza tak eden zamlara dikkat çekmek ve halkın sesine ses katmak için, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz. AKP iktidarında iki Türkiye var: biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri ise vatandaşın Türkiye’si. Saray’ın Türkiye’sinde 'elektrik faturasını ödeyemedim, doğal gaza da zam gelmiş' gibi dertler yok. 'Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik' gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde, 'Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız' feryadı yok. Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray’da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok. Halkın derdi, Saray'ın derdi olmuyor. Saray’ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray’ın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber! Halkın derdi, Saray’ın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki! Saray’ın Türkiye’sinde; 5’li çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili, yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, dört beş kurumdan birden maaş alanlar var. Vatandaşın Türkiye’si ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç. Halka ekonomik soykırım uyguladılar. 'Türkiye’yi uçuracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız' dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10’a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar. Çakma ekonomist Erdoğan, ÖTV’yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu 5’li çetelere mahkûm ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük.Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Yorumlar (0)