Başkan Ercengiz’in Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama mesajı

Başkan Ercengiz’in Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama mesajı

Kültür Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 12:09:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
183 okunma
Google News
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz’in 29 Ekim Mesajı şu şekilde:
Çok değerli hemşerilerim, 1923 yılında devlet olma hakkını yeniden kazanan Türkiye Cumhuriyeti tam 100 yıldır çağdaş uygarlıklar düzeyi için mücadelesini sürdürüyor.
Bugün ekonomisiyle, artan insan nüfusuyla, üretim kapasitesiyle, dünyayla rekabet edebilir ülkeler arasına girmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi topyekûn Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan şekilde yapmak her birimizin zorunlu görevidir.
Zira atalarımızın kanla, gözyaşıyla ve canla bedel ödeyerek bize ülke toprakları “Cumhuriyet” gibi bir rejimle taçlandırılmış ve bu ülkenin kurucu lideri kendini kral ya da padişah yapmak yerine halkın emektarı olarak görmüş yaşam süresi içerisinde halkına hizmet etmiştir.
Bizlere miras bıraktığı genç Türkiye Cumhuriyeti birinci yüzyılını doldururken, ikinci yüzyıla yeni hedeflerle yeni amaçlarla ve her bir bireyin kendisini daha fazla mutlu, huzurlu ve kaliteli yaşam standardı içerisinde hissettiği bir Türkiye’yi hep birlikte yaratacağız.
Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak ona verdiğimiz sözleri asla unutmadan yek vücut olup bu ülkenin her bir yurttaşını diğerinden ayrı tutmadan 85 milyon nüfusun gücünü de kullanarak çağdaş uygarlıklar düzeyi için mücadelemizi dahada büyütmeliyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.” Biz hiç kimsenin kimsesizi değil Cumhuriyetin kanatları altında Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüyen kanatları altında ikinci yüzyılımızda çok daha mutlu bireyler olarak yaşam kalitesini arttıracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 100. Yıldönümünü kutluyor, Tüm Burdurlu hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. 
“Ne Mutlu Türküm Diyene!”
Yorumlar (0)