MAKÜ’den Uluslararası Başarı: "Hemşire Eğitiminde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yenilik”

MAKÜ’den Uluslararası Başarı: "Hemşire Eğitiminde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yenilik”

Eğitim Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 14:12:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
306 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinan Aydoğan, "Gamified Learning for Pressure Injury Prevention: A Randomized Controlled Trial to Enhance Knowledge, Skills, and Attitudes Among Nurses" adlı araştırma projesinde görev alıyor. Bu proje, American Association of Critical-Care Nurses (AACN) tarafından 2024 AACN Impact Research Grant Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.
Proje, basınç yaralanmalarının önlenmesi üzerine yoğun bakım hemşirelerinin bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmek amacıyla bir oyunlaştırma yazılımı geliştirmeyi hedefliyor. Dr. Semiha Aslı Bozkurt ve Dr. Priscilla Gazarian ile birlikte çalışan projenin ekibi, 50 bin dolarlık bütçe ile bu projeyi iki yıl boyunca yürütecek.
Projenin sonucunda elde edilen oyunlaştırma yazılımı, basınç yaralanmalarının önlenmesi konusunda hemşirelere yönelik eğitimlerde, bilinçlendirme çalışmalarında ve bilgi güncellemelerinde etkili bir araç olarak kullanılacak. Bu yenilikçi yaklaşım, hemşirelerin profesyonel gelişimine önemli katkılar sağlayacak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırarak hastalar için potansiyel faydalar sunacak.
Yorumlar (0)