Burdur Valiliği 100. Yıl Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi

Burdur Valiliği 100. Yıl Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi

Kültür Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 09:42:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
252 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz, Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında oluşturulan “Burdur Valiliği 100. Yıl Hatıra Ormanı” fidan dikim programına katıldı. Fidan dikiminin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Öksüz, amacımız bölgedeki yeşil alanları arttırarak elimizden geldiğince çevremizi korumak, erozyonu önlemek ve daha yeşil, daha yaşanabilir bir Burdur oluşturmak olduğunu ifade etti. 
İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 81 İlde Valilik 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturulması kararı kapsamında yapılan fidan dikim programında  0.5 hektar alana “500 adet Karaçam 500 adet Ardıç olmak” üzere toplam 1000 adet fidan toprakla buluştu. Burdur Valiliği koordinesinde Orman işletme Müdürlüğü tarafından belirlenen Büğdüz Yolu güzergahında Yeni Cezaevi yolu üzerindeki alanda oluşturulan “Burdur Valiliği 100. Yıl Hatıra Ormanı’na”  Vali öksüz ve beraberinde yer alan il protokolü tarafından fidan dikimi yapıldı.
Programın başında Orman İşletme Müdürlüğü ilgili personeli tarafından katılımcılara fidan dikimi hakkında uygulamalı bilgi verildi. Daha sonra Vali Öksüz beraberindeki protokol, kurum müdürleri, stk temsilcileri, valilik ve kurum personelleri ile birlikte fidan dikimi yaptılar. 
Vali Öksüz fidan dikim ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Öksüz yaptığı açıklamada; “Bugün Valilik 100. Yıl Hatıra Ormanı” fidan dikim töreninde hep birlikteyiz. Bütün il yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız hepimiz burada fidan dikimi için bulunuyoruz. Amacımız daha yeşil daha yaşanabilir bir Burdur oluşturmak. Onun içinde elimizden geldiğince hem çevreyi korumak hem erozyon kontrolünü sağlamak hem de bu bölgedeki yeşil alanları arttırmak için hatıra ormanı oluşturmayı düşündük. Hepimiz istek ve heyecanla fidanlarımızı diktik.
  Bu yıl Milli Ağaçlandırma Gününde yaklaşık 16.000 ağaç dikmiştik. Bugün burada 1000 adet fidan dikimini gerçekleştirdik. 2023 yılı içerisinde toplam 22.000 civarında fidanı toprakla buluşturduk. Bizim ülke olarak, şehir olarak daha yeşil bir çevreye, koruma kullanma dengesinin gözetildiği bir çevreye elbette ihtiyacımız var. Onun için bu ağaç dikme faaliyetlerimizi seferberlik ruhuyla bundan sonra da devam ettireceğiz. İnşallah üniversitemizle de böyle bir çalışma yapmayı istiyoruz. Diktiğimiz fidanların hayırlı olmasını, yeşererek büyümesini, yeşil alanlara dönüşmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
Fidan dikimine başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, valilik ve diğer kurum personelleri katıldı.
Yorumlar (0)