MAKÜ Projeleri, Web Summit Katar'da Görücüye Çıktı

MAKÜ Projeleri, Web Summit Katar'da Görücüye Çıktı

Eğitim Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 11:46:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
183 okunma
Google News
Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği Web Summit’te yer almaya hak kazanan 24 Türk teknoloji girişimi, Katar’da geleceği şekillendiren ürünlerini tanıtıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA); Ankara Kalkınma Ajans (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle global pazarlara açılmayı hedefleyen Türk teknoloji girişimcilerini geldiği Katar’daki etkinlikte girişimlerin ürün ve teknolojilerini sergileyecekleri Türkiye Adası kuruldu.
Dünyanın en önemli girişimcilik etkinlikleri arasında yer alan Web Summit, Slush, CES ve Web Summit Qatar’a Türk teknoloji girişimlerinin ortak katılımı, bu yıl ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan beş kalkınma ajansının iş birliği ile gerçekleştiriliyor.
26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Katar’ın Doha kentinde ilk defa düzenlenecek Web Summit Qatar'da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (MAKÜ TTO) de partner kurum olarak yer alacak.  
Katılımcı sayılarına ve konferans konularına dikkat çeken MAKÜ TTO Koordinatörü Ömer Çatal katıldıkları Web Summit hakkında şunları söyledi; “Web Summit, 160’dan fazla ülkeden 70.000’in üzerinde katılımcı, 1.200’den fazla yatırımcı ve yaklaşık 2.500 medya temsilcisi ile gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji konferansıdır. Konferans kapsamında teknoloji endüstrisinin ileri gelenleri konuşmalarıyla geleceği şekillendirirken startuplar ürünlerini sergileyip yatırımcılarla bir araya gelmektedirler.
Ücretsiz stant imkânı sunulan Türk girişimciler; yapay zekâ, robotik, yenilenebilir enerji, dijital sağlık, oyun teknolojileri, otomotiv sektörü, 3D yazıcı teknolojileri, yazılım, kozmetik teknolojileri, lojistik gibi birçok alanda teknoloji ürünlerini tanıtacak. Dört gün sürecek olan Web Summit 2024’te, Türk teknoloji girişimleri yabancı yatırımcılarla bir araya gelme, gelecekteki iş ortakları ile tanışma ve potansiyel müşteri edinme fırsatı yakalayacak.”
Katar’da büyükelçiyi de ziyaret eden MAKÜ TTO Koordinatörü Ömer Çatal ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada; “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Katar'da öncü çalışmalara imza atan ekibimize, T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu'nun düzenlediği resepsiyon ile gösterdiği özel ilgi ve destek için teşekkürlerimizi sunarız. Büyükelçimizle gerçekleştirdiğimiz anlamlı buluşma sırasında, Üniversitemiz adına duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek amacıyla kendisine plaket takdim ettik. Bilim ve teknolojiye verdiği önemden dolayı şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)