BTB Başkanı Gündüzalp: Ülke olarak yapısal sorunlara odaklanmalıyız!

BTB Başkanı Gündüzalp: Ülke olarak yapısal sorunlara odaklanmalıyız!

Yaşam Yayın: 09 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2023 11:48:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
242 okunma
Google News
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız seçimler sürecini değerlendirirken, gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik beklentileri de dile getirdi.
Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiği dönemde, genel seçim ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini büyük bir demokratik olgunluk içerisinde atlatmayı başardığını, örnek bir demokrasi sınavı verdiğini, seçmenin hür iradesini sandığa yansıttığını vurgulayan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Her seçim sonrası kullanılan klasik bir laf olsa da, en doğru tanımlama gibi, ‘seçim bitti, geçim telaşı başladı diyoruz…’ ifadelerine yer verdi.
‘Yorucu bir seçim gündeminin ardından Türkiye’nin ve kentimizin artık esas meselelerine eğilmesi, yapısal sorunlarına odaklanması, yeni dönemde önümüzdeki beş yıllık süreçte tüm enerjimizi bu problemlerin çözümüne harcamalıyız’ çağrısında bulunan Gündüzalp, “Seçim bitti, geçim derdi’ tanımlaması da net bir şekilde ortaya koyuyor ki; sorunlarımızın temeli ekonomik meseleler. Hele tarım ve tarıma dayalı hayvancılık sektöründeki yapısal problemlerin çözümü için atılacak adımlar, geleceğimiz için büyük önem, hayati değer taşıyor” dedi.
Önümüzdeki yıllarda da, gerek dünya koşulları, içinde bulunduğumuz zor, sıkıntılı süreçler, Gıda’nın stratejik değerini daha da artıracağına dikkat çeken Gündüzalp, “Öyleyse; adeta ses bayrağımız haline gelen, üretim gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor, yine altını çiziyoruz. Sloganvari söylemlerden öte, içini dolduracağımız bir üretim hamlesi, üretim seferberliği Türkiye’yi ve Burdur’umuzu çok daha ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
‘Planlı üretim, olmazsa olmaz’ diyen Gündüzalp, açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “‘Üretim, üretim, üretim, başka çaremiz yok!’ Tarımsal üretim, hayvancılık ve gıda sektöründeki gelişmeler, partiler üstü, siyaset üstü bir bakış açısıyla ele alınması gereken temel konu başlıkları olmalıdır. 
Çiftçimizin, üreticimizin öncelikli sorunları belli. Girdi maliyetleri sorununun kalıcı bir biçimde çözüme kavuşturulması, üretici gelirlerinin artırılması, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistemin işlerlik kazanması, ana beklentilerimiz. Seçimi kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, 28 Mayıs gecesi yaptığı konuşmada, tarım bahsinde bu konulara değindi.
Artık; seçim bittiğine, geçim telaşı öne çıktığına göre, seçim sürecinde verilen sözlerin, yaklaşımların süratle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Malumunuz dövizdeki hareketlenmeler, yine tarımda girdi fiyatlarına olumsuz yansıyacaktır. Girdi maliyetlerinde bu kısırdöngünün, açmazın kalıcı bir şekilde çözülmesi en büyük beklentimiz. Kurban Bayramına da yaklaştığımız şu günlerde, yine yapısal anlamda ciddi sorunlarımız var. Tarım desteklerinin ve hâlihazırda açıklanmayan hububat fiyatların da acil bir şekilde açıklanması gerekiyor. 
Çünkü üreticimiz ürettiği ürünün fiyatı bilmek istiyor. Diğer taraftan, gıda enflasyonu en önemli tehdit olmaya devam ediyor... 
İşte; bu özetlemeye çalıştığımız sorunlar dizisinin güçlü bir iradeyle ele alınmasını, gündelik müdahaleler yerine geniş bir bakış açısıyla, gelecek planlamasını da içeren yaklaşımların sektörümüze hâkim olmasını umut ediyoruz.”
Yorumlar (0)