“Amacımız Öğrencilerimizin 2023-2024 Eğitim Yılını Huzur ve Güven Ortamı İçerisinde Tamamlamasıdır"

“Amacımız Gözbebeğimiz Öğrencilerimizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılını Huzur ve Güven Ortamı İçerisinde Tamamlamasıdır”

Eğitim Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 14:15:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
256 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi için okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantı yapıldı.
İlgili kurum yöneticilerinin yanı sıra, okul müdürleri, okul aile birliği ve öğrenci servislerini temsilen kişilerin katıldığı toplantıya, Yeşilay temsilcisi ve uyuşturucu ile mücadele konusunda uzman personeller de katıldı.
Vali Öksüz toplantının son bölümünde yaptığı değerlendirmede; ilgili tüm birimlerimiz tarafından eğitim öğretim döneminin en sağlıklı şekilde tamamlanması için, okul ve trafik güvenliği ile ilgili her türlü tedbirin en hassas şekilde alınarak, paydaş kurum/kuruluşlarla iş birliği içerisinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini" istedi.
Toplantıda okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve diğer hususlar ile okul servis araçlarının çalışmaları ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik konular görüşülerek, bu kapsamda alınması ve planlanması gereken tüm asayiş ve trafik tedbirleri görüşüldü. Sunumların ardından görüş ve önerilerin dile getirilmesi ile toplantı sona erdi.
Vali Öksüz toplantıda açılışında yaptığı konuşmada, “Burdur genelinde 253 okulda yaklaşık 43 bin öğrencimiz var. Okullarımızın sayısı azımsanmayacak sayıda olduğunu söylemek istiyorum. Taşımalı eğitimde öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti veriyoruz. Yaklaşık 5 bin 600 öğrenciye taşımalı eğitim verilmekte olup bu konuda servis şoförlerinin gerekli eğitimlerine de önem gösteriyoruz.
Okul çevresinde internet kafe, yeme içme alanları gibi öğrencilerin sık kullandığı mekanlarda onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak tedbirleri en üst seviyede almaya devam edeceğiz. Okul ve çevrelerinin huzurlu ve güvenli hale getirilmesi adına başta uyuşturucu olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan korumak için emniyet ve jandarma birimleri tarafından sorumluluk alanlarında öğrencilere, velilere, STK temsilcilerine ve muhtarlara gerekli eğitimler verilmektedir.
Okullardaki güvenlik kamera sistemlerine ilişkin olarak özellikle kırsal alandaki okullar ve risk taşıyan bölgelerdeki okullara öncelik verilerek güvenlik kamerası uygulamasına devam ediyoruz.
İlimizde Yeşilay tarafından yapılan faaliyetlerinde çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi en önemli amacımızdır. Bu konuda tüm kurumlarımıza büyük görevler düşmektedir. Öğrencilerimizin sadece derslerinde başarılı olması değil sosyal faaliyetler ve sportif faaliyetler gibi tüm alanlarda başarılı olması önceliğimizdir. 
Bu konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen BESTE Projemiz devam etmekte olup ayrıca öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına yönelik çalışmalarımızla birlikte yapılan sportif faaliyetlere olan desteğimiz de artarak devam etmektedir” dedi.
İl Özel İdaresi’nde yapılan toplantıya başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İl Sağlık Müdürü M. Murat Erk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ayşen Til, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sedat Kulak, İl Jandarma Komutanlığı  Asayiş  Şube Müdürü Binbaşı Suat Aktürk, okul müdürleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti  Burdur Şube Başkanı Osman Koçibay, Bur-Tur Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Murat Aygül, Karayolları 134. Şube Şefliği Bakım Mühendisi Nihan Yıldız ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.
Yorumlar (0)