Yerli ve yabancı yatırımcının yeni uğrak yeri Kayalar Grup

Yerli ve yabancı yatırımcının yeni uğrak yeri Kayalar Grup

Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 15:46:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
162 okunma
Google News
İlçemiz Gölhisar'a bağlı Sorkun köyünde yapılan yatırım yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor. Avrupa’nın en büyük karantina merkezi olma özelliğini taşıyan ve Türkiye’nin ilk Bakanlık onaylı hayvan dinlenme tesisi olma özelliğine sahip tesis transit geçişlerin tek durağı. Aynı anda 2500 büyük baş hayvanın karantina merkezi olma özelliğini de taşıyor. İlçemiz Gölhisar’ın Sorkun Köyünde açık ve kapalı alanları, tarım arazileri ile birlikte yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan ilimizin dünya çapında tanınan firması Kayalar Group ile iş görüşmesi ve ticaret anlaşmaları yapmak üzere insanlar gelmekte. 
15 yılı aşkındır Sorkun köyünde faaliyet gösteren Kayalar Hayvancılık ülkemizin her iline ve bir çok ülkeye, ari damızlık düve temini ile bugüne kadar 5 bini aşkın üreticiye sadece 2023 yılında yaklaşık 10 bin damızlık düve temin ettiler.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi (DDYM) ünvan ve yetkisi olan firma, örnek çiftliği ile yerli ve yabancı birçok üreticinin dikkatini çekmekte ve işbirliği yapmak istemelerine neden olmakta. Özellikle son yıllarda Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kuveyt, Irak, Dubai, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden iş insanları, hem tedarik hem de böyle örnek bir işletmenin kendi ülkelerinde de kurulması için danışmanlık hizmeti almak amacıyla Sorkun’a gelmekteler. Ülkemizde damızlık hayvan yetiştiriciliği konusunda uzmanlaşmış ekibi ile üreticilere temin ettiği düvelerin satışından sonra da üreticilerle irtibatını sürdüren Kayalar Grup özellikle yetiştiricilerin en önemli sorunu olan buzağı kaybı noktasında da Türkiye ortalamasının çok çok altında, dünya buzağı kaybı ortalamasında da başa baş seviyede. Ülke hayvancılığında, hem et hem de kaliteli süt üretiminin artmasına, kaliteli damızlık düveleri temin ederek, ülke hayvan ıslahı konusunda, hastalıklardan ari hayvanların artmasına da katkı sağlamakta.
Ülke üreticilerine temin edilen düvelerin buzağılarını satın alarak, onları Kayalar Düve Yetiştirme Merkezinde tohumlamakta ve böylelikle ithal düve kalitesinde hayvanları üretme gayretindeler. Damızlık Düve Yetiştiriciliği konusuna özel önem veren şirketin ana misyonu; önümüzdeki on yıllık süreçte, ülkemizin damızlık düve ithal etmesine gerek kalmayacak nitelik ve nicelikte hayvan tedarik edebilecek duruma gelmesini sağlamaktır. Ki mevcut durumda bile yetiştirdiği düveleri Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere Arap ülkelerine de ihracat faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Üstlendiği bu misyonla Kayalar Grup birçok yerli ve yabancı firma ile işbirliği yapmakta, ortak ar-ge çalışmalarında bulunmakta ve konularında uzman yine yerli ve yabancı akademisyenlerle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin her ilinden ve dünyanın dört bir yanından  akademisyenler,  üretici ve iş adamları ilçemiz Gölhisar’a bağlı Sorkun köyüne Kayalar Çiftliğine gelmekteler. İlimiz de böyle firmaların çoğalması temennisi ile yolunuz düşerse  sizlerin de Kayalar Damızlık  Düve Yetiştirme Çiftliğini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)