Yeşil Gelecek için İşbirliği

Yeşil Gelecek için İşbirliği

Yayın: 30 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 30.08.2023 10:16:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
554 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksek Okulları ile İnsitu Yeşil Teknolojiler A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplantıda, yeşil mutabakat ve işbirliği konuları ele alındı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksek Okulları ile Insitu Yeşil Teknolojiler A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında “Yeşil Mutabakat Bağlamında Anahtar Rol Oynayan Paydaşlar Arasında İşbirliği” konulu toplantı gerçekleştirdi.
Orallar Grup Şirketleri Insitu Yeşil Teknolojiler A.Ş.’nin ev sahipliğinde Orallar Plazada yapılan toplantıya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Prof. Dr. Azra Jaganjac, Prof. Dr. Carmen Serdan, Doç. Dr. R.Esra Demirdöğen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Veysel Dal, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ersan Okatan, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Nazife Nazife Bakır ve Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Hakan Tekeli, Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İhsan Aşık ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Ertilav, Orallar Grup Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Oral, Mehmet Oral ve Fatih Oral katılım sağladı.
Yeşil gelecek için işbirliği: Toplantıya katılan Yeşil Kimya ve Mühendislik büyükelçileri Prof. Dr. Azra Jaganjac ve Prof. Dr. Carmen Serdan, değerli sunumları ve beyin fırtınası ile katılımcılara ilham verdi. Mevcut doğrusal ekonomi modelinin geleceğe uygun olmadığını ve yeşil teknolojilere geçişin bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu vurguladılar. Toplantı sonrası, yeni uluslararası işbirliklerinin ve projelerinin temelleri atıldı.
Toplantıda 2019 yılında imzalanan ve ülkemizin de taraf olduğu “Avrupa Yeşil Mutabakatı” kapsamında döngüsel ekonomiye geçiş, sıfır atık, doğal zenginliğin korunması, sürdürülebilir ulaşım, enerji, kırsal alanlarda, tarımda ve üretimde dönüşüm, nötral iklime kavuşulması, bağlamında sanayide gerçekleştirilmesi gereken yeşil teknolojiler, eğitimde gerçekleştirilmesi gereken beşinci nesil üniversite modelleri, karar vericiler ve tüm bu süreçlerin uygulayıcısı ve şekillendiricisi olacak olan toplum arasında kurulması gerekli olan işbirlikleri, çalışma ve uluslararası dayanışma modelleri ele alındı.
Toplantı sonrasında, yeşil teknolojiler doğrultusunda Orallar Grup tarafından Gölhisar’da yeni kurulan Süperkritik Karbon Ekstraksiyon Tesisi ziyaret edilerek, katılımcılara bilgi verildi.
Yorumlar (0)