Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Kış Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Yaşam Yayın: 08 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.12.2023 12:39:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
198 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda kış mevsimi süresince vatandaşlarımızın, düzenli ve güvenli bir trafik ortamı içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla uygulanacak tedbirler kapsamlı bir şekilde görüşüldü. Sunumların ardından toplantının son bölümünde değerlendirmede bulunan Vali Öksüz, uygulanacak tedbirler ile mahallin şartları göz önüne alınarak planlanması gereken ilave tedbirlerin kolluk birimleri başta olmak üzere, ilçe kaymakamları ve ilgili birimler tarafından titizlikle takip edilmesini istedi.
İl Emniyet Müdürlüğü Göl Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde yapılan toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Başkomiser İsmet Yılmaz ve Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Sabri Gökhan Genç tarafından sunumlar yapıldı. 
Toplantının sonunda konuşma yapan Vali Öksüz; “Kış şartlarında ulaşımın aksamadan sağlanması üzerinde önemle durduğumuz konuların başında geliyor. Bizim günlük hayatımızda, normal zamanlarda çok önemsemediğimiz ama kış şartları ve olumsuz hava şartlarında küçük de olsa yapılması gereken bazı çalışmalar büyük önem arz ediyor. Tabi acil hastalar, acil durumlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bizim amacımız vatandaşımıza hizmet etmek. Kış şartlarında da huzurlu güvenli şekilde trafik akışını sağlamak.
Dolayısıyla bu anlamda buradaki bütün kurum ve kuruluşların görevini en iyi şekilde yapmalarını bekliyoruz. Yolların bakım ve yapımından sorumlu kuruluşlar olan Karayolları, Belediyeler, İl Özel İdaremiz ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlar görev alanları ile ilgili tedbirini eksiksiz alacak. Olağanüstü durumlarda görev sorumluluk alanım değil, mazeretini asla kabul etmiyoruz. Herkes olağanüstü bir durum olduğu zaman görev sorumluluk alanına bakmaksızın her yerde mutlaka kış şartlarındaki olumsuz durumlara müdahale etmekte görevlidir.
Gerekirse trafiğin alternatif güzergahlara yönlendirilmesi, olumsuz bir durum nedeniyle bekletme söz konusu olursa ilgili arkadaşlarımız, kolluk güçlerimiz hassasiyetle konunun gereğini yapacaklardır. Bizde buna göre trafiğin akışını düzenlemekle mükellefiz. Yolda kalma durumu gibi bir durum olursa da bunlara acil destek verilmesi önemlidir. Vatandaşımızı yolda mahsur ve mağdur bırakamayız. Bununda önemli olduğunu ifade etmek isterim. Kar yağışı olmadan özellikle önleyici tedbir alınması çok önemli. Çünkü kar yağışı başladıktan sonra bazı tedbirleri almak daha da güçleşiyor. Önleyici tedbirlerin alınması önemlidir. Onun için ilgili personelin çalışma yapılacağı yerlere yönlendirilmesini önemsiyoruz. Bu bizi rahatlatacaktır. Taşımalı eğitim yapılan güzergahlar önemli. Çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakamayız. Kış şartlarından dolayı eğitimi kesintiye uğratamayız. Bunu da önemsiyorum.
İletişim çok önemli. Ani bir durumla karşılaşıldığında uygun iletişim kanallarıyla koordinasyonun hızlı bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bir noktada, bir yolda problem olduğu zaman yapılacak çalışmaların ilgili kurumlar ve ilgili personel tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmesi çok önemli. İnşallah kaza bela olmadan problem olmadan bir dönemi daha geçiririz.” dedi.
Toplantıya başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder. İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Karayolları 13 Bölge Müdür Yardımcısı Sabri Gökhan Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, kurum müdürleri ve ilgili personel katıldı.
Yorumlar (0)