Başkan Özel, Hasat Öncesi Uyardı

Başkan Özel, Hasat Öncesi Uyardı

Yaşam Yayın: 16 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 16.06.2023 12:29:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
177 okunma
Google News
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, hasat mevsiminin yaklaştığı bu günlerde çiftçileri ve vatandaşları çıkabilecek yangınlara karşı önlem almaya karşı uyardı.
Başkan Özel yaptığı açıklamada “Hasat mevsiminin yaklaştığı şu günlerde milli servetimizi ve doğal güzelliklerimizi korumaya yönelik yangınlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Gıdaya erişim üreticilerimiz kadar tüketicilerimizi de yakından ilgilendirmektedir. Hububat hasadı başlamadan ilgili kurumlar gerekli tedbirleri almalıdır. Hasadın yaklaştığı son günlerde yangınlara karşı dikkatli olalım. Özellikle yol kenarı olan alanlarda sigara izmaritleri, cam ürünleri ve yakıcı maddelere karşı dikkatli olmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Tüm kurumların yangına karşı önlemleri almasının altını çizen Başkan Bilal Özel, “Belediyelerimizin İtfaiye Müdürlükleri gerekli hazırlıklar yapmalı, olası yangın ihtimallerine karşılık da kamu kurum ve kuruluşlarına ait greyderler / personelleri teyakkuzda olmadır. Burdur bölgemiz için CK Akdeniz elektrik şirketi ana hatlar ve ayrımcı hatlarda gerekli bakımları kontrol ettirip gerekli tedbirleri almalıdır. Çiftçilerimiz önceki yıllarda olduğu gibi traktörlerini ve sabanlarını bu hasat sezonu öncesi hazır tutmalıdır.”  şeklinde ifade etti.
Başkan Bilal Özel, 2022-2023 üretim sezonunun finali olan hasat sezonunun tüm üreticilere, afetlerden uzak, bol ve bereketli olmasını diledi.
Yorumlar (0)