Gölhisar Devlet Hastanesi’nde Hacamat Rokoru

Gölhisar Devlet Hastanesi’nde Hacamat Rokoru

Sağlık Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 11:58:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 5 dk.
343 okunma
Google News
İlçemiz Gölhisar gelişmeye ve adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Gölhisar Devlet Hastanesinde 43 hastaya yapılan hacamat rekor getirdi. Hacamat tedavisi insan sağlığı üzerindeki faydaları ile önemini korumakta.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Müdürlüğümüze bağlı Gölhisar Devlet Hastanesi GETAT Ünitesi Şubat ayında bir rekora daha imza attı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Özkan tarafından 27 Şubat Altın Hacamat gününde, 43 hastaya hacamat yapılarak rekora imza atıldı. Bilindiği üzere 2024 Şubat ayı hacamat takvimine göre 27 Şubat tarihi yılın en değerli altın hacamat günü olarak öne çıkmaktadır. Bu özel gün hacamatın sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak için ideal bir zaman olarak kabul edilir.” İfadelerine yer verildi.
Hacamat tedavisi Bağışıklık sistemimizi baskılayabilen; havadan, su ve gıdalardan gelen zararlı maddeler atılmış olduğundan, ve ayrıca bağışıklık hücreleri olan akyuvarların rölatif artması nedeniyle bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir.
Ayrıca organ fonksiyonlarını bozan bu maddelerden kurtulduğumuzda zihinsel faaliyetler dikkat, hafıza ve konsantrasyonumuz da artar.
Kan ve lenf sıvısının akışkanlığının artması, ağrılı bölgeye gelen oksijen artması ile vücuttaki ağrılar dağılır. Ayrıca, endorfin salgılanması; vücudu psikolojik olarak rahatlatır, sedasyon yapar, ağrı kesici etkisi oluşturur. Kas spazmlarını çözer. Kan yapımını arttıran eritropoetin hormon salgılanmasına neden olarak kemik iliğini uyarır, bunun sonucunda kanda kök hücre oranı artar ki bu bütün dokularda iyileşmenin temel taşıdır.
Gölhisar Devlet Hastanesi GETAT ünitesindeki sağlık hizmetleri;
1-Kupa Uygulaması: Negatif basınç uygulanmış cilt üzerine, derinin en üst tabakasına küçük çizikler atarak, birikmiş toksik maddelerle yüklü durağanlaşmış kanın dışarı alınması esasına dayanır. 5000 yıllık bir tedavi yöntemi olup, dünyanın her yerinde bilinmekte ve uygulanmaktadır.
Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır ?
Sırt ağrısı, kronik kas ağrısı ile seyreden diğer durumlar, Spor yaralanmaları, Omurga eklem rahatsızlıkları, Stres başağrısı, migren, çene eklem rahatsızlığı, trigeminal nevralji, astım, bronşit
Sinüzit, damar dolaşım sistemi bozuklukları
2-Proloterapi Uygulaması: İşlevselliğini kaybetmiş, zayıf, hasarlı eklem, kıkırdak,bağ ( ligament ve tendonları )güçlendirerek tekrar eski haline getirmek amacı ile iyileşme sağlayıcı maddelerin iğne tedavisi ile vücuda verilmesi ile yapılan bir tedavidir.
Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır/Kullanılmamalıdır? 
Bağ, eklem, kıkırdak hastalıklarında kullanılabilir. Aktif iltihabi hastalıklarda, kanserde, kontrolsüz tansiyon, kalp ve şeker hastalıklarında, kanama bozukluğu olan hastalarda kullanılmamalıdır.
3-Akupunktur Uygulaması: Akupunktur; pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilen binlerce yıllık geçmişi olan geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarından biridir.
Akupunktur; iğne, lazer ışınları, elektrik stimülasyonu, kupa, kulak için tohum, iğne ya da manyetik topçuklar, termik stimülasyon, akupres ve ses veya elektrik veya manyetik titreşimler gibi uyarı yöntemleri ile vücuttaki bulunmuş özel noktaların uyarılması suretiyle yapılan uygulamayı ifade eder. Sıklıkla tedavide vücudun belli bölgelerine çok ince uçlu steril iğneler batırılmaktadır. Bu iğneler belirli süre vücutta tutulmaktadır. İğneler tek kullanımlıktır. İğnelerin nereye yerleştirileceğine bağlı olarak hastadan sırtüstü, öne veya bir tarafına yatması istenir.  İğne yerleştirildikten sonra, bazen iğnenin tabanında hafif bir ağrı olur ve sonra azalır. Akupunktur genellikle nispeten ağrısızdır. Bazen iğneler yerleştirildikten sonra elektrikle ısıtılır veya uyarılır . İğneler 5 ile 30 dakika arasında yerinde kalabilir. Gereken tedavi sayısı kişiye bağlıdır. Kronik rahatsızlığı olan bir kişinin birkaç ay boyunca haftada bir ila iki tedaviye ihtiyacı olabilir. Akut bir sorun normalde 8 ila 12 seanstan sonra düzelir.
Yorumlar (0)