Vali Öksüz; "Eğitimde Marka Şehir Burdur" Vizyonunu Tekrar Ortaya Koymak İstiyoruz

Vali Öksüz; "Eğitimde Marka Şehir Burdur" Vizyonunu Tekrar Ortaya Koymak İstiyoruz

Eğitim Yayın: 13 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 13.10.2023 14:53:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 7 dk.
177 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek “Eğitim Projesinin” çerçevesini ve yol haritasını belirlemek üzere düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Burdur Eğitim Çalıştayı’nın” açılış programına katıldı.
Burada yaptığı konuşmada; Çalıştayımızın ve sonrasında hızlı bir şekilde startını vereceğimiz “Eğitim Projemizin” eğitim camiamıza, ilimize hayırlı olmasını dileyen Vali Öksüz, projeye İlin tüm paydaşları olarak dört elle sarılarak, Öğrencilerimizin akademik başarısının yanı sıra her yönden gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştay, konuşmalarla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’nin açılış konuşmasının ardından Vali Öksüz haziruna hitap etti. Çalıştaya başta Vali Öksüz olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, kurum müdürleri, akademisyenler, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, oda, stk ve eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı. 
Yapılan çalıştayla çerçevesi ve yol haritası belirlenecek Eğitim Projesi ile Burdur’da tüm okullarda gerçekleştirilecek bilimsel, akademik, sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler/projeler aracılığıyla öğrencilerimizin eğitime olan ilgilerinin artırılması ve eğitim öğretim sürecine anlamlı katılımlarının sağlanması; okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi; akademik ve mesleki yönden ilgi ve istidatlarına göre öğrenim görmelerinin sağlanması; beden, zihin, ahlaki, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.
Vali Öksüz çalıştayda yaptığı konuşmasında; “Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek “Eğitim Projemizin” çerçevesini ve yol haritasını belirlemek üzere gerçekleştirdiğimiz “Türkiye Yüzyılı Burdur Eğitim Çalıştayı’nda” sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. 
Çalıştayımızın ve sonrasında hızlı bir şekilde startını vereceğimiz “Eğitim Projemizin”, Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti, Lavantalar diyarı, gönlü güzel insanların yaşadığı Huzur Şehri Burdurumuza, eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize İLİMİZ EĞİTİMİNE hayırlı olmasını diliyorum. Benimde yakından takip edeceğim, disiplinli bir çalışma temposuyla yürüteceğimiz bu önemli projeyle birlikte, Burdur’un eğitim potansiyelini yeni bir başarı hikayesi ile taçlandırarak, “Eğitimde Marka Şehir Burdur” adını tüm Türkiye’ye duyurmuş İlimizi, tekrardan bu alanda en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. 
Bildiğiniz üzere Medeniyetleri inşa eden ana unsur insandır. İnsanı dikkate almayan, insanı ihmal eden toplumların medeniyetlerin kalıcı olamadıkları, kaybolmaya mahkum oldukları bir gerçektir. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi ancak iyi eğitim almış insan kaynağı ile mümkün olacaktır. Yarınımızın bugünümüzden iyi olması için, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın eğitime daha çok önem vermek zorundayız. Eğitim sadece öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir alan değil; toplumun tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren hayati bir meseledir. Bu açıdan bakıldığında, projeye İlin tüm paydaşları olarak dört elle sarılarak hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Dünyadaki en kârlı, verimli ve hayırlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun farkında olmamız gerekiyor. 
Bu bilinçle hazırlanmasını istediğimiz “Eğitim Projemiz” ile, sadece akademik başarı değil, çok geniş bir çerçevede bilimsel, sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de içine alacak çalışmalarla, ÖĞRENCİLERİMİZİN HER YÖNDEN GELİŞMELERİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ.
Uzun soluklu, meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Ortaya koyacağımız gayret asla zayi olmayacaktır. Bu vesile ile eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve velilerimize olan güvenimi BURADA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE VURGULUYORUM. Albert Einstein “Eğitim, gerçeklerin öğretilmesi değildir. Düşünmek için aklın eğitilmesidir.” diyor. İnanıyorum ki göstereceğimiz bu çaba ile, bilimin ışığında, düşünen, sorgulayan, araştıran, aklını en verimli şekilde kullanan bireyler yetiştirerek, öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamış olacağız. İlimizin gerek eğitim alt yapısı gerek öğrenci ve veli profili gerek öğretmen kadrosu ile yeni bir başarıyı hikayesi yakalayabilecek potansiyele sahip olduğunu biliyorum. 
Bu konuda başta Öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim neferlerine itimadımız tamdır. Hep birlikte çalışarak, güzel yarınları birlikte inşa edeceğimizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimize yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizi, bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek; bilgi düzeyine ulaştırmak, evrensel değerleri gözetip, milli ve manevi değerlerimizi özümseyen, bilgi ışığında, çok okuyan ve sorgulayan nesiller olarak yetiştirmektir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı gururunu yaşadığımız, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım attığımız bugünlerde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonu söyleminin ana taşıyıcı unsurlarından bir tanesinin eğitim olduğunun altını çizmek istiyorum. Bizde bu doğrultuda İlimizi eğitim alanında en yukarılara taşıyacak olan projemizle “Eğitimde Marka Şehir Burdur” vizyonunu tekrar ortaya koymak istiyoruz. 
Projemizi yürütürken Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamak istediği Eğitim modelini referans alarak, hem insani varoluşumuzun evrensel doğasına uygun ve onu geliştiren bir felsefe ile, hem de tarihimizin ve kadim medeniyetimizin temel karakteristiğini taşıyan milli bir içerikle Öğrenicilerimiz her anlamda geleceğe hazırlama gayreti içerisinde olacağız. 
Biz milliliğimizi koruyarak evrenselleşmek, insani hasletlerimize sahip çıkarak özgürlükçü ve doğal bir gelişme sürecine hayat vererek, eğitimde arzu ettiğimiz hedefleri yakalayacağımıza, bu minvalde sevgili öğrencilerimizi her alanda gelişimlerini en iyi şekilde sağlayarak güçlü bir şekilde yarınlara taşımayacağımıza yürekten inanıyorum. 
Bu duygu ve düşünceler içerisinde çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor, değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Yorumlar (0)