MAKÜ Rektörü Korkmaz’dan Öğrencilere Açıklama

MAKÜ Rektörü Korkmaz’dan Öğrencilere Açıklama

Eğitim Yayın: 02 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.03.2023 10:57:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
572 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz, 2022-2023 Bahar Yarıyılında Öğretmenlik Uygulamasında 2 dersini alan öğrenciler ile ilgili sosyal medya hesabından duyuru yaptı.
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafındna yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22.02.2023 tarihinde yapılan açıklamada; “2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak, Yükseköğretim kurumlarımızdaki Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini alan son sınıf öğrencileri, talepleri halinde bu derse halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceği” bildirilmiştir. 
Bu kapsamda;
1- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini Burdur’da almaya devam etmek isteyen öğrencilerimiz OBİS ders kaydını yapmak haricinde herhangi bir işlem yapmayacaktır.
2- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında almak isteyen öğrencilerimiz eğitim almak istediği İl’deki ilgili Fakülteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Aksi halde öğrencilerimiz Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini Burdur’da devam etmek zorundadır.
3-Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarından almak isteyen öğrencilerimiz halen öğrencisi oldukları kendi bölümlerine dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Dilekçe ve kurum mail adresi için EK 1’e bakınız (Giden Öğrenci Dilekçesi).
4- Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci iken Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde almak isteyen öğrencilere ait dilekçe ve kurum mail adresi için EK 2’ e bakınız (Gelen Öğrenci Dilekçesi).
5- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretmenlik Uygulaması 2 dersine başvurular üniversitemizde bu dersler için sadece açık olan bölümlere yapılacaktır. Başvuru yapılacak bölümlere erişmek için EK 3’ e bakınız .
6- Tüm başvurular 25.02.2023 Cumartesi günü başlayacak olup 01 Mart Çarşamba Saat: 23.59’a kadar ilgili fakültelerin mail adresi üzerinden yapılacaktır.
-Eğitim Fakültesi başvuru maili: egitim@mehmetakif.edu.tr
-İlahiyat Fakültesi başvuru maili: ilahiyat@mehmetakif.edu.tr
-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği başvuru maili: sporbilimleri@mehmetakif.edu.tr
7- Üniversitemizde Öğretmenlik Uygulaması 2 dersleri 06 Mart 2023 tarihinde başlayacaktır.
8- Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında kayıtlı olup Burdur’ da uygulama yapacak öğrencilerin, danışman ve uygulama yapacağı okul bilgileri valilik olurundan hemen sonra kısa mesaj yoluyla ve e-posta adresleri üzerinden gönderilecektir. Bu kategorideki öğrenciler de Öğretmenlik Uygulaması 2 derslerine 06 Mart 2023 haftasında başlayacaktır.”
Yorumlar (0)