Emniyet Ekiplerinden Genel Asayiş Çalışması

Emniyet Ekiplerinden Genel Asayiş Çalışması

Asayiş Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 15:34:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
255 okunma
Google News
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmekte.
  Bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında Burdur Valiliği bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada ise şu satırlar yer aldı; 
“İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Haziran-07 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda; (1) adet pompalı tüfek, (2) adet av tüfeği, (2) adet tabanca, (1) adet ateşsiz havalı tüfek ele geçirilmiş ve “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet” suçundan (5) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. 
  Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda; İlimiz genelinde meydana gelen (2) evden hırsızlık, (2) işyerinden kurumdan hırsızlık, (2) motosiklet hırsızlığı ile (3) açıktan hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve tespit edilen (10) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.
  Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda;
Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit, Dolandırıcılık vb.) aranması olan toplamda (23) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (15) şahıs tutuklanmış, (8) şahıs serbest bırakılmıştır. Yakalanan şahıslardan “Konutta Birden Fazla Kişi İle Birlikte Yağma” suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs, “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan 5 yıl hapis cezası ile aranan (1) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca, “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan 13 yıl 6 Ay hapis cezası ile aranan (1) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 
Yorumlar (0)