Vali Öksüz Amatör Spor Haftası Kapanış Programına Katıldı

Vali Öksüz Amatör Spor Haftası Kapanış Programına Katıldı

Spor Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 15:32:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 6 dk.
395 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından birlikte düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin kapanış ve ödül töreni programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak bir çevrede hayatlarını devam etmeleridir diyen Vali Öksüz, bunun da en güzel alanlarından bir tanesinin spor çevresi olduğunu ifade etti. Sporun bir başka mucizesi toplumsal birlikteliği temin etmedeki mahareti olduğunu ifade eden Vali Öksüz, "Sporunuzu seçin, harekete geçin ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için ilk adımı atın” çağrısında bulunarak, herkesi spor yapmaya davet  etti. Gençlik Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Hafta kapsamında 2022-2023 sezonunda başarı gösteren sporcular, antrenörler ile spora katkı sağlayan kurum ve kişilerin onure etmek amacıyla düzenlenen program konuşmalarla devam etti.
Programda Burdur Valisi Türker Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya ve Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek tarafından konuşma yapıldı. Programın devamında ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında derece almış 33 sporcu ile 14 antrenöre, spora katkı sağlayan 2 basın mensubu ve 5 belediye başkanına plaket takdim edildi.
Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından birlikte düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin kapanış programında, değerli sporcularımızla, amatör spora emek veren kıymetli antrenörlerimizle ve siz değerli hazirunla bir arada olmaktan duyduğum memnuniyet ifade etmek istiyorum.
Haftamızın, Teke Yöresinin Kültür Başkenti, Lavantalar diyarı, gönlü güzel insanların yaşadığı Huzur Şehri Burdur’umuza, 7’den 70’mişe amatör spora gönül veren hemşehrilerimize ve İlimiz sporuna, sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler; Devlet olarak, aileler olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, hayata hazırlarken gençlerimizin sadece akademik anlamda kendilerini yetiştirmelerini değil, beraberinde sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerde yapabileceklerinin en iyisini yapmalarını istiyoruz. Bu bağlamda; bütün imkânlarımızı da bu yönde çocuklarımıza sunmak için büyük çabalar gösteriyoruz.
Biliyoruz ki spor, bireyin hem beden açısından hem de ruh açısından sağlıklı olmasına katkı sunan, aynı zamanda çocuklarımızın hem hayat başarısını hem yetenek ve becerilerini geliştirmesini hem de akademik anlamda başarılarına katkı sağlayan faaliyetlerin başında geliyor.
Sporun bir başka mucizesi toplumsal birlikteliği temin etmedeki maharetidir.  Amatör Spor faaliyetleri aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren, aynı takımın bir parçası olmak veya spor arkadaşları edinmek gibi yeni dostluklar kurmamıza vesile olan bir araçtır.
Unutmayalım ki amatör spor faaliyetleri yaşınız ne olursa olsun katılabileceğiniz bir aktivite alanıdır. Buradan herkese “sporunuzu seçin, harekete geçin ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için ilk adımı atın” çağrısında bulunmak istiyorum. Bunu yaparken, sporun güzelliklerini yaşamak için sadece spor salonlarına gitmek zorunda da değilsiniz. Yürüyüş yaparak, bisiklet sürerek, vb. aktiviteler yaparak da amatör sporun bir parçası olabilirsiniz. Devlet olarak özellikle son 20 yılda Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl vizyonuna uygun olarak Spor alt yapısına yapılan yatırımlarla çok önemli tesisler halkımızın sporcularımızın kullanımına sunuldu. Bu kapsamda ilimizde; 10 Adet Spor salonu, 1 Adet Yüzme Havuzu, 4 Adet Tenis Kortu, 1 Adet Kayak Merkezi, 7 Adet Futbol Stadı, 3 Adet Futbol Sahası, 18 Adet Halı Saha, 1 Adet Güreş Sahası, 2 Adet Atış Poligonu, 5 Adet Gençlik Merkezi yapıldı.
Ayrıca Üniversitemiz bünyesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kazandırılan spor tesisleri de sadece ilimizin değil, Ülkemiz spor alt yapısına hizmet ediyor. Amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak bir çevrede hayatlarını devam etmeleri. Bunun da en güzel alanlarından bir tanesinin spor çevresi olduğunu gönül rahatlığı ile ifade etmek istiyorum. Bizler devlet olarak, yöneticiler olarak evlatlarımızın spora yönelmesi için sporcularımızın başarılarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak, altyapılarını güçlendirerek daha uygun şartlarda, daha uygun ortamlarda spor yapmalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bugün burada bu bağlamda bulunuyoruz. Bizler için çok değerli olan sporcularımızın onlara emek veren çaba gösteren antrenörlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Beklentimiz muazzam spor tesislerimizden ve yetişmiş nitelikli personel kadromuzdan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın istifade ederek maksadın hasıl olmasıdır. İnanıyorum ki, bugün olduğu gibi yarında sizlerin içerisinden Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında şanlı al bayrağımızı en yükseklere, daha yükseğe çıkaracak, İstiklâl Marşımızı en başta çaldıracak başarılı ve şampiyon sporcular çıkmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde tekrar Amatör Spor Haftasının kutlu olmasını diliyor, bu kapsamda ödül alan başta tüm sporcularımız ve antrenörlerimiz olmak üzere hepinizi tebrik ediyor sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Yorumlar (0)