Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Teknik Geziye Katıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Teknik Geziye Katıldı

Eğitim Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 15:30:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
407 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çavdır Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencileri teknik geziye katıldı. Çavdır Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım programı öğrencileri İzmir Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Kampüsünü ziyaret ettiler. Öğr. Gör. Sultan Kılıç rehberliğinde gerçekleşen teknik gezi öğrencilerin mesleki yeterliliklerine katkı sağlarken, yaşlı bakım alanının en iyi örneklerini görmelerine ve multidisipliner hizmetleri barındıran kuruluşlarda yerinde incelemeler yapmalarına olanak sağladı.  
Teknik gezide ilk olarak 1991 yılında kurulan Avrupa'nın ikinci büyük ve beş yıldızlı otel konforunda olma özelliği taşıyan, bine yakın kapasitesi bulunan Narlıdere Huzurevi ziyareti ile başladı. Huzurevi kompleksi içerinde yer alan dinç yaşlı blokları, geriatrik bakım merkezi, konferans salonları, kreş, cami, amfi tiyatro, laboratuvar ve sera öğrenciler tarafından gözlemlendi ve burada bulunan dinç yaşlılarla sohbet edilerek  bilgeliklerine  tanıklık edildi. Kurumun işleyişi hakkında kurum müdürü Recep Yağcıoğlu'ndan bilgi alan  öğrenciler kurum Başhemşiresi Ayşe Karahüseyin önderliğinde kurumu inceleyerek yaşlılara tanıklık etme fırsatı buldular. Dinç yaşlı bloklarında bulunan yaşlılarla sohbet edip, spor yapan öğrenciler, Geriatrik Bakım Merkezinde bulunan yaşlıların durumlarını gözlemleyerek sağlık personellerinden yaşlıların hastalıkları ve bakım süreçleri ile ilgili bilgiler aldılar. Bünyesinde yaklaşık beş yüz çalışanı bulunan Narlıdere Huzurevi öğrencilerin görev alacakları sahayı yakından tanımasına, yaşlılarla manevi bağ kurmalarını sağlayıp insan onuruna yakışır bakım modelinin yakından gözlemlenmesine olanak sağladı.
Gezini ikinci durağında 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, Fabrika Müzesi ve kapanan fabrika yerleşkesi içerinde yer alan Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gezildi. Öğrenciler öncelikle Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasına ait eserlerin sergilendiği müzeyi ziyaret ederek, fabrikanın kuruluşunu ve dünyanın en önemli sosyal fabrika modelinin geçmişine tanıklık ettiler. 1937-1999 yılları arasında faaliyet gösteren eğitim, kültür ve üretim adımlarını bir arada sergileyen Sümerbank Basma Fabrikası; korosu, bandosu, sinema salonu, biçki-dikiş kursları, futbol takımı, Türkiye'nin ilk ızgaralı sahası, okulu, kreşi, hastanesi, spor alanları ve gıdı gıdı treni ile öğrencilerin Sümerbank tarihini öğrenmelerine katkı sağladı. Akabinde Sümer Kampüsü  içerisinde  yer  alan Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu derslikleri, laboratuvarları gezildi ve yüksekokul bünyesinde bulunan yaşlı bakım, evde bakım, podoloji ve fizyoterapi programları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.
Yorumlar (0)