Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığından Çiftçilerimize Duyuru

Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığından Çiftçilerimize Duyuru

Yaşam Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 15:51:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
226 okunma
Google News
Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı tarafından çiftçileri ilgilendiren bir duyuru yayınlandı. Duyuruda ise şu satırlar yer aldı;
  “2023 yılı sulama sezonunda sulaması yapılan hububat, bostan (kavun, karpuz) şeker pancarı, anason, haşhaş, mısır, bağ, meyve, sebze, patates, soğan-sarımsak, yem bitkisi, kavak, sera ve tav sulamalarına ait tahakkuk cetveli köy muhtarlıklarında askıya asılmış olup, su kullanım hizmet bedellerinin tahsilatına başlanmıştır. 
31 Ekim 2023 tarihinden sonra yatırılacak olan su kullanım hizmet bedellerine her ay için 3095 sayılı borçlar kanunu hükümlerine göre temerrüt faizi gecikme zammı uygulanacağı gibi kalan alacakların tahsili için borçlulara tebligat çıkarılacak, verilen süre içerisinde ödemedikleri takdirde icra yolu ile tahsil edilecektir. 
Çiftçilerimizin cezalı duruma düşmemeleri için su kullanım hizmet bedellerini Gölhisar Sulama Birliği’ne ödemeleri duyurulur. 
Öte yandan Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkonmaz yaptığı açıklamada; 
“Gölhisar Yapraklı Barajı, Belkaya Barajı ve Çavdır Kızıllar Barajı sulama sahasında ÇKS Belgesi olan üreticilerimizin 2023 yılında kullandığı su ücretinin yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine Gereğince Su Kullanım Hizmet Bedeli Desteklemesi olarak 2.250.000₺ çiftçilerimiz Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığına ödeme yapmayacak. Üreticiler adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödemesi yapılacaktır. Destekleme evraklarını DSİ 182. Şube Müdürlüğüne teslim ettik. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.
Yorumlar (0)