MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Mayıs’ta Hasta Kabulüne başlıyor

MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Mayıs’ta Hasta Kabulüne başlıyor

Yayın: 28 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.04.2023 11:47:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
206 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin hasta kabulü için yapılan müracaat sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'nca verilen ruhsat Burdur İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram tarafından teslim edildi.
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında geçici binada eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Burdur Merkezde tamamlanan yeni binasında eğitim öğretime başlamasının ardından ruhsat teslimi ile artık muayenelere de başlayacak.
Rektörlük makamında yapılan ruhsat teslim törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Zafer Demir, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Osman Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Prof. Dr. Ömer Tekşen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alp Sağlam, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp katıldı.
Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar'a İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram tarafından teslim edilen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ruhsatı ile birlikte artık Diş Hekimliği Fakültesi resmi olarak bir hastane hüviyetine kavuşmuş oldu.
Yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip daimi binada, en son teknolojik makine ve teçhizatla donatılmış bir şekilde ve yeterli sayıda ve donanımda öğretim üyeleriyle seçkin bir fakülte olmak için emin adımlarla yoluna devam eden MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ruhsat teslimi ile birlikte Mayıs ayında hasta kabulüne de başlamış olacak.
Ruhsat teslim töreninde Rektör Vekili Prof. Dr. Acar bu süreçte yapmış oldukları katkılardan dolayı Şenbayram nezdinde tüm ilgililere teşekkür ederek, "Burdur'umuza hayırlı olsun" dedi. Tören, Rektör Vekili Acar'ın Müdür Şenbayram'a plaket takdimi ile sona erdi.
Yorumlar (0)