Vali Türker Öksüz’ün Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Türker Öksüz’ün Muhtarlar Günü Mesajı

Yaşam Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 15:36:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
177 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Vali Öksüz’ün mesajında şu satırlar yer aldı;
Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan Muhtarlık müessesesi, Devlet geleneğimizdeki yerel yönetim halkasının en eski ve en önemli örneklerinin başında gelmektedir.
Gerek 19 Ekim tarihinin “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi, gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara’da Muhtarlarla buluşmaları Devletimizin Muhtarlık müessesine verdiği önemin bir göstergesidir. 
Muhtarlarımız seçilmiş oldukları köy ve mahallelerinde ihtiyaç ve taleplerin tespiti, yapılacak olan kamu hizmetlerinin en verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görevi üstlenmektedir. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlenen, kamu ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören demokrasimizin temel çekirdeği Muhtarlarımızı, en yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Çalıştığımız tüm yerlerde yönetim anlayışı olarak, devlet ve millet arasında bir bütünleşmeyi içeren, Milletimizin her zaman yanında, onlarla hemhal olan, ihtiyaçlarıyla ilgilenen, onlara çözüm üreten bir idari anlayış ile görevlerimi yürüttüm. Elbette bu yönetim anlayışı içerisinde muhtarlarımız çok önemli bir yer tutuyor.
Bu doğrultuda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızla kamu arasında köprü vazifesi görerek bizlere yardımcı olan muhtarlarımızla yakın işbirliği içerisinde, hep birlikte hizmet üretme gayreti içerisinde olacağız.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde kıymetli Muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü”  kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu yarınlar diliyorum.
Yorumlar (0)