Eğitimde Yeni Dönem BESTE

Eğitimde Yeni Dönem BESTE

Eğitim Yayın: 17 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2023 12:50:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 7 dk.
187 okunma
Google News
Burdur Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek BESTE projesi ile Burdur'da eğitimde kalite ve nitelik artırılacak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek "Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi'nin (BESTE)" tanıtım toplantısına katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programın başında "Proje Tanıtım Videosu" gösterildi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci'nin açılış konuşmasının ardından Vali Türker Öksüz bizzat talimatları ile başlatılan projeyle ilgili hitaplarını gerçekleştirdi. 
Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada; bugün itibariyle startını vereceğimiz BESTE projemizin Burdurumuza, eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi. Amacımız disiplinli bir çalışma temposuyla projemizi en iyi şekilde uygulayarak öğrencilerimizin her anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz diyen Vali Öksüz, tüm paydaşlarla birlikte projeye dört elle sarılarak "Eğitimde Marka Şehir Burdur" adını tekrar tüm Türkiye'ye duyurmak ve adımızı bu alanda en yukarılara taşımak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi'nin (BESTE) kapsamı; "İl genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve özel eğitim okullarının tüm kademelerinde yürütülecek bilimsel, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili sürecin planlaması, yürütülmesi, izleme ve değerlendirmesinin yapılmasını içeriyor. Proje ile öğrencilerimizin gelişimine yönelik tüm alanlar desteklenerek; ulusal ve uluslararası platformlarda Burdur'u üst sıralara taşımak, akademik başarı grafiğini yükseltmek ve böylece Burdur'da eğitimde kalite ve niteliği arttırmak hedefleniyor. Projenin en önemli amacı ise, öğrencilerimizin eğitime olan ilgilerinin artırılması ve eğitim öğretim sürecine anlamlı katılımlarının sağlanması; okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi; akademik ve meslekî yönden ilgi ve istidatlarına göre öğrenim görmelerinin sağlanması; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde millî, mânevî, ahlâkî, insânî ve kültürel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.
Vali Öksüz programda yaptığı konuşmasında; Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde hazırlanan, kısa adını BESTE olarak belirlediğimiz "Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi'nin" tanıtımını yapmak ve startını vermek üzere bir araya geldik. Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
Eğitim, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli konuların başında geliyor. Bu önemli konuda İlimizin var olan potansiyelini daha yukarılara çıkarmak ve gözbebeğimiz olan öğrencilerimizin geleceğini daha parlak kılmak için hazırladığımız Eğitim Projemizi bugün itibariyle başlatıyoruz. Projemizin, Teke Yöresi'nin Kültür Başkenti, Lavantalar diyarı Huzur Şehri Burdurumuza, eğitim camiamıza, kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerin ve eğitim sistemimizin temel amacı, Öğrencilerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak, daha iyi bir gelecek sunmaktır. Bu nedenle de eğitimde kaliteyi artırmak ve erişilebilirliği genişletmemiz gerekiyor. Bu kapsamda hazırladığımız projemiz 5 temel başlık üzerine inşa edildi. Akademik Çalışmalar - Sosyal, Kültürel, Sanatsal, Sportif Çalışmalar - Proje Çalışmaları - Öğretmenlerimizin Motivasyonunu Artırmaya Yönelik Çalışmalar ve Rehberlik Çalışmaları projemizin ana hatlarını oluşturmaktadır.
Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamaya yönelik çalışmalar öncelik vereceğimiz ilk alan. Bu süreçte İzleme ve değerlendirme sınavları ile yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu görme ve takip etme fırsatımız olacak. Bunun yanı sıra akıl ve zeka oyunları, hızlı okuma teknikleri, Bilgi Yarışmaları, münazaralar ve daha bir çok faaliyet okullarımızda yaygınlaştırılarak projemizin akademik ayağının sağlam temellere oturması sağlayacağız. Eğitimin sadece akademik alandan ibaret olmadığı bilinci ile çocuklarımızın Sosyal, Kültürel, Sanatsal ve Sportif yönden de gelişimlerini önemsiyoruz. Bu kapsamda bir çok faaliyeti okullarımızda yaygınlaştırarak her bir öğrencimizin bu imkanlardan faydalanmasını sağlayacağız.
BESTE Projemiz ile Tübitak, Erasmus Plus, E-Twinning, Teknofest, Patent Ve Faydalı Model gibi Ulusal Ve Uluslararası bir çok projeye etkin katılım noktasında büyük bir artış sağlama hedefindeyiz. Burdur Eğitim Akademisi ile öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik çalışmaları yakından takip edeceğiz. Projemizin sahada en önemli uygulayıcısı olan ve başarıya ulaşmasında çok büyük katkı sağlayacak olan öğretmenlerimizin de Motivasyonunu Artırmaya Yönelik çalışmalarımız olacak. Rehber öğretmenlerimize bu süreçte çok önemli görevler düşecek. Öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve kapasitelerini ortaya çıkararak, bu alanlara yönlendirilmeleri son derece önem taşıyor.
Cumhuriyetimizin 100. Yıl gururunu yaşadığımız, Sn. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla büyük idealler ve hedeflerle ikinci yüzyılına adım attığımız bu özel günlerde, Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan insan kaynağımızın yetiştiği okullarımızda verilen eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar bizim için her açıdan önemlidir. Bu noktada, projemizin başarıya ulaşmasında en önemli mihenk taşı, Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimiz olacaktır. Eğitim kadromuz başta olmak üzere, öğrencilerimize ve velilerimize olan güvenimi güçlü bir şekilde projemizin başlangıcında bugün ifade ediyorum. Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte disiplin, azim ve fedakârlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim sürecinin gerisinde çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası vardır. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin verecekleri katkı harcayacakları emek bizi bu projemizde başarıya taşıyacak en önemli noktadır. Eğitim bir bütündür, eğitimin üç saç ayağı vardır. Öğrenci, öğretmen ve ailelerdir. Biz bu projeyle üç saç ayağının koordinasyonu sağlayarak, disiplinli bir çalışma temposuyla projemizi en iyi şekilde uygulayarak, hep birlikte Eğitimde Marka Şehir Burdur adını tekrar tüm Türkiye'ye duyurmak ve adımızı bu alanda en yukarılara yazdırmak istiyoruz. Uzun soluklu, meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Burada bulunan herkesten projemize dört elle sarılmasını istiyorum. Ortaya koyacağımız gayret asla zayi olmayacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde BESTE projemizin hayırlı olmasını diliyor, değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.
Program projenin detaylarını içeren kapsamlı sunumla sona erdi.
Yorumlar (0)