Uylupınar’da vatandaşlar tarafından iftar çadırı kuruluyor

Uylupınar’da vatandaşlar tarafından iftar çadırı kuruluyor

Yaşam Yayın: 14 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.04.2023 16:45:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
706 okunma
Google News
İlçemize bağlı Uylupınar köyünde Ramazan geleneği olan iftar programları bu yılda Ramazan boyunca aralıksız devam ediyor. Günlük 250-300 kişi için hazırlanan yemekler hem köy halkıyla birlikte yenilirken aynı zamanda köy dışından gelen misafirlere de ikram ediliyor. 
Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle yapılamayan, bu yıl ise köy halkının imecesi ile gerçekleştirilen Ramazan İftar çadırı bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. İftar öncesi demlenen çaylar ise yemekten sonra gelenlere çocuklar ve köyün gençleri tarafından ikram ediliyor. El birlik kurulan iftar sofrası yine elbirliği ile toplanıyor. İftara bir saat kala köy camisinin avlusuna toplanmaya başlayan köy halkı imece usulü iftar sofralarını beraber kuruyor. Günlük 250-300 kişi için hazırlanan yemekler hem köy halkıyla birlikte yenilirken aynı zamanda köy dışından gelen misafirlere de ikram ediliyor. 
Yapılan iftar çadırı programları hakkında Muhtar Mehmet Yıldız, “Bir dönem salgın hastalık nedeniyle ara verdiğimiz iftar soframızı bu yıl kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayında tüm köy birlikte iftar yapmak bizleri oldukça memnun ve mutlu ediyor. Diğer taraftan gerek civar köylerden gerekse ilçe merkezinden çeşitli günlerde gelen misafirlerimizi de ağırlamak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Burada günlük yaklaşık 250-300 kişilik iftar sofrası kuruyoruz. İsteyen herkes köyümüze gelerek bizlere katılabilir. Paylaşma ayı Ramazan’da soframızı genişletmek bizleri ve köy ahalisini mutlu edecektir. Ben bu vesile ile bu birlik ve beraberlik ortamının oluşmasında katkısı olan 7’den 70’e tüm köy halkımıza ve hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyorum.  Allah tutulan oruçlarımızı ve yapılan hayırlarımızı kabul eylesin” dedi.
Yorumlar (0)