Küçük Esnaf ve Çiftçiler için prim gün sayıları eşitlenmelidir

Küçük Esnaf ve Çiftçiler için prim gün sayıları eşitlenmelidir

Siyaset Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 11:56:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
453 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözü hatırlatarak, “9 bin olan prim gün sayısı 7 bin 200’e düşürülürse Bağkur primi öderken artık çok zorlanan küçük esnafımız mazot, tohum, ilaç, gübre ve yem paralarını ödemekle boğuşan Tarım Bağkurlu çiftçilerimiz bir oh çekecektir” dedi.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Bağkurlu çiftçilerin 9 bin gün olan emeklilik prim gün sayısının 7 bin 200 prim gününe düşürülmesini talep etti.
Burdur Milletvekili Akbulut: Küçük Esnaf ve Çiftçiler için prim gün sayıları eşitlenmelidir!
TBMM Genel Kurulunda sırasında söz alan Milletvekili Akbulut, AKP’li Cumhurbaşkanı, genel seçim öncesi küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek, 7 bin 200 güne indiriyoruz, bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak demişti. Ne yazık ki EYT Yasasının çıkmasıyla birlikte birçok Bağkurlu 9 bin prim günü şartı nedeniyle bu yasadan faydalanmış ve emekli olamamıştı. 9 bin olan prim gün sayısı 7 bin 200’e düşürülürse Bağkur primi öderken artık çok zorlanan küçük esnafımız mazot, tohum, ilaç, gübre ve yem paralarını ödemekle boğuşan Tarım Bağkurlu çiftçilerimiz bir oh çekecektir. İktidar sözünü tutarsa hem emeklilik şartları ve hak kazanma koşulları standart hale gelecek hem de farklı meslek grup çalışanları arasında bir çeşitlenme sağlanmış olacaktır. SSK ve Bağkur arasındaki prim gün farkı da son bulacaktır” diye konuştu.
Yorumlar (0)