Vali Türker Öksüz, görevine başladı

Vali Türker Öksüz, görevine başladı

Siyaset Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 13:26:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 7 dk.
181 okunma
Google News
Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili olarak görev yapmakta iken 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilimize atanan, Burdur Valisi Türker Öksüz yeni görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Valiler Kararnamesi ile İlimiz Burdur’a atanan Vali Türker Öksüz, görevine başladı. Valilik protokol girişinde düzenlenen karşılama töreninde Vali Türker Öksüz’e çiçek takdiminde bulunuldu. Tören mangasını selamlayan Vali Türker,  Burdur Halkına seslenerek, ilk hitabını gerçekleştirdi. Vali Türker Öksüz konuşmasında;
“Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli mesai arkadaşlarım; bugün itibarıyla hizmetkârı olmaktan gurur duyduğumuz, çok kıymetli Burdurlu vatandaşlarımız; 09 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Valiler Kararnamesi ile atanmış olduğum bu onurlu göreve, Burdur valiliği görevine, bugün fiilen başlamış bulunuyorum. Bizleri bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya’ya, huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyor, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Rabbim bizi sizlere, gelecek nesillere, ay yıldızlı bayrağımıza, şehit kanlarıyla yıkanmış bu vatan toprağına mahcup eylemesin. 31 yıllık devlet hizmetimde, Vali olarak ilk göz ağrım olan ve onurla, gururla görev yaptığım, ülkemizin en doğusundaki, şehitler diyarı, Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı, doğası sert ama insanı mert olan Serhat Şehir Gazi Kars’tan, çok kıymetli Karslı hemşehrilerimin selamıyla, ülkemizin başka bir cennet köşesine, “halka hizmet, hakka hizmettir” şiarıyla, Burdur’umuza hizmetkar olmaya geldim. Yaşamımın her noktasında olduğu gibi Burdurlu hemşehrilerime hizmet ederken de hayat felsefem olan “haktan, adaletten yana, objektif olma” olgusuyla görev yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Her yeni başlangıç, kendi içinde bir yeni heyecan da barındırır. Bizler de böyle bir heyecanın içindeyiz. Bu şehre daha neler katabileceğimizin, bu şehrin potansiyelinden daha neleri açığa çıkarabileceğimizin, Burdur’u nasıl bir dünya şehri yapabileceğimizin gayreti içinde olmaktır. 
Türkiye iddialı bir ülkedir. “Türkiye Yüzyılı” hedefi, bir iddianın tarifidir. Öyleyse bu ülkenin şehirleri de iddialı olmak zorundadır. Elbette, Burdur da iddialı bir şehirdir. Tarihinde, kültüründe, medeniyetinde bunun altyapısı fazlasıyla var. Bize düşen, onu bir cevher gibi parlatmak, açığa çıkarmak, ışıltısını dünyaya yaymaktır. Burdur ilimiz, pek çok değeri bünyesinde toplamış olan kadim bir kültüre sahip, eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine has özellikleriyle Teke Yöresinin huzur şehri olarak anılan önemli bir ilimizdir. Burdur’da görev yapacak olmanın gurur, mutluluk ve heyecanını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle görevi devraldığım değerli Valimiz Ali Arslantaş ve daha önceki Valilerimize şehrimize yaptıkları hizmetleri için teşekkür ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. yıl dönümünün heyecan ve gururunu yaşarken, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz için daha çok çalışarak, çok daha büyük başarıları, hizmetleri milletimize sunmak için yoğun çaba göstereceğiz. 
Ülkemiz bugün bir yandan bütün terör örgütleri ile olan mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, bir yanda da her alanda kalkınma mücadelesini devam ettirmektedir. Bunun yanın sıra 6 Şubat tarihinde meydana gelen 11 şehrimizi etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yaralarını sarmak için de ilk andan itibaren yoğun çaba göstermektedir. Amacımız, her zaman olduğu gibi devlet olarak millet olarak birlik beraberlik içerisinde bu zor ve meşakkatli sürecin üstesinden gelerek, gelecek nesillere problemsiz, kalkınmış, kardeşliğini pekiştirmiş, çocukların huzur ve güven ortamında yetiştiği müreffeh bir Türkiye bırakabilmektir.
Bu minvalde Burdur’da görev yapacağımız süre içerisinde ilimizin potansiyelini, pek çok değeri bünyesinde toplamış olan kadim kültürünü, tarımdan, eğitime, turizmden, sanayiye güçlü olduğu tüm alanlarını öne çıkararak, ilin gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmaları, girişimleri yakından takip edeceğiz. Burdur coğrafi konumu başta olmak üzere, Antik Kentleri, Konakları, İnsuyu Mağarası, müzesi, Salda Gölü başta olmak üzere sulak alanları, yaylaları, lavanta bahçeleri gibi turizm  değerlerinin yanı sıra, tarım ve hayvancılık potansiyeli, bej mermeri  ile  dünyaca ün yapan doğaltaş sanayisi, geçmiş yıllarda Türkiye genelinde elde ettiği  derecelerle eğitim alanındaki potansiyeli ile öne çıkan bir şehrimiz. Amacımız; hızlı bir şekilde ilimizi tanıyarak, var olan bu potansiyeli daha yukarılara  taşımaktır.
Görevimiz süresince Valiliğimiz koordinasyonunda, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, dernek ve vakıflarımız, ticaret odalarımızla ilimizin tüm dinamikleri hep birlikte iş birliği ve iletişim içinde, kararlı ve heyecanlı bir çalışma anlayışıyla, özellikle proje üreten, projeleri takip eden, insanımızı merkeze alan, her zaman halkımızın sorunlarına açık, çözüm odaklı, halkımızın hayatını kolaylaştıracak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir çalışma modelini uygulayacağız.
Görevimiz süresince, devletimizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde ve yanında olduğunu hissettiren bir anlayışla, Valiliğimizin kapısının bütün vatandaşlarımıza açık olduğunu burada ifade etmek isterim. İnşallah hep birlikte yeni ve güzel bir yola çıkıyoruz. Allah’ım; Teke Yöresinin Başkenti, 1’inci Mecliste Burdur’u temsil eden İstiklal Şairi Mehmet Akif’in Şehri, huzur şehri Burdur’umuza hayırlı hizmetler yapabilmeyi, dualar alabilmeyi, güzel hatıralar bırakabilmeyi, hayırla yad edilmeyi  cümlemize nasip eylesin. Teşrifleriniz için tekrar teşekkür ediyor sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”  açıklamalarında bulundu. 
Vali Öksüz, konuşmasının ardından valilik makamına geçerek, il yöneticileri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Yorumlar (0)