Ormancılık Bölümünde Arazi Uygulamaları Tamamlandı

Ormancılık Bölümünde Arazi Uygulamaları Tamamlandı

Eğitim Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 13:21:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
187 okunma
Google News
Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü işbirliğiyle, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özdemir Şentürk koordinasyonunda, Mesleki Eğitim ve Proje Yönetimi II dersi kapsamında, Asmalı Orman İşletme Şefliğine ve Gölhisar Depo Şefliğinde arazi uygulaması gerçekleştirildi. Arazi uygulamasının ilk bölümünde Asmalı Orman İşletme Şefi Fevzi Türk ve ekibi tarafından öğrencilere damga çeşitleri ve dikili damga uygulaması, ağaç devirme, dal temizleme, kabuk soyma, boylama ve mesaha uygulamaları, meşcere haritaları, amenajman ve silvikültür planlarının içerikleri hakkında bilgilendirmeler ve uygulamalar gerçekleştirilmiştir.
İkinci bölümde Gölhisar Depo Şefliğinde İşletme Müdür Yardımcısı Tahir Yangın ve Orman Muhafaza Memuru Hüseyin Akalın tarafından sevk ve nakliye pusulalarının hazırlanması, odun standartları ve kalite sınıfları ve istiflerin hazırlanması konularında uygulamalar yapıldı.
Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Ormancılık Bölümü öğrencileri, Gölhisar Orman İşletme Müdürü Ramazan Başaran, Asmalı Orman İşletme Şefi Fevzi Türk ve Ekibine, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tahir Yangın ve Gölhisar Depo İşletmesi Orman Muhafaza Memuru Hüseyin Akalın’a arazi uygulamaları konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Yorumlar (0)