Tefenni Belediye Başkanı Alagöz’den Basın Açıklaması

Tefenni Belediye Başkanı Alagöz’den Basın Açıklaması

Siyaset Yayın: 18 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 18.08.2023 11:46:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
211 okunma
Google News
Kıymetli hemşerilerim, değerli Burdur kamuoyu,
Gün geçmiyor ki icraatlarımızı ve çalışmalarımızı bir güruh çıkıp lekelemeye çalışmasın. Nitekim bugünde ne olduğunu şahsımın ve İlçe halkımın büyük bir bölümünün bildiği bazı zevatların iftiraları ile karşı karşıya kaldım. Bilindiği üzere son bir kaç haftadır Söbüce alan ve Belediyemiz içme suyu hattının korunması amaçlı bir takım açıklamalarımız İl ve İlçe gündemine düşmüştü. 
Tüm bu açıklamalarıma tekrar bakıldığında (yazılı açıklamalarıma ve Festivaldeki konuşma metnime) görülecektirki, bizim madenler ve Maden işletmeleri ile hiç bir sıkıntımız olmadığını ve yeraltı zenginliklerinin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini lakin, tüm bunlar yapılırken yerel halkın değerlerinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirttim.
  Fakat bugün kendini Tefenni sevdalısı olarak pazarlamaya  çalışan lakin özünde şahsi menfaat arayan bazı kendini bilmez çevreler kirli ellerini ve lağım  çukuru olmuş  dillerini böyle bir mevzuda yine ortaya çıkardılar. Hatta kendilerine ait sosyal medya sayfalarında istemediklerinin yorumlarını kaldırarak saldırıya geçtiler. Yorum  yapan  bazı  kendini bilmez tefeci ve nitelikli dolandırıcılığı ile tanınan zevatlar ise birden saldırıya geçmişlerdir.
Kıymetli hemşerilerim, beni kardeşime ait olan ve Alser madencilikte taşeronluk yapan şirket ile vurmaya çalıştılar. Bilmeyen kim varsa bilsin ve duysunki, Empa Hafriyat şirketi bilindiği üzere kardeşim Hakan Alagöz’e aittir. Bu şirket Alser madenciliğe iş makinası ve kamyon kiralamaktadır. Yine tüm bunlara  rağmen söz konusu şirket Alser madenciliğe gelen bazı ihbarlar üzerine bizzat kendim giderek müdahale ettim. Atık suların dereye boşaltılması, atık kontrolü, sınır aşımı gibi bir çok kalemden Çevre Şehircilik İl müdürlüğüne, Jandarma teşkilatımıza, Orman müdürlüğüne ve Mapeg’ e gerekli yazışmalar yapılmış ve şirket bahse konu işlerden 2 milyon liraya yakın ceza ödemiş ve tüm eksiklerini tamamlamıştır. Yani kardeşimin orada iş yapıyor olması bakış açımı asla değiştirmemiştir. 
Ayrıca bilmeyenler için buradan belirteyim ki, 2014 yılında  ilk imar cezası uygulamam Kardeşime ve Anneme olmuştur. İlk çöp cezası uygulamamda kardeşime olmuştur. Belediyemize bağış talebimiz olursa her zaman ilk olarak kendi ailemden yaptırmışımdır. Bunları delilleri ile görmek isteyen herkese Belediyemize gelmeleri halinde açık şeffaf bir şekilde göstere bilirim.
Gelelim Söbüce alan ve İçme suyu ana isale hattımıza, kıymetli hemşerilerim hiç merak buyurmasın. Tefenni Belediye Başkanı olarak gerek Cumhurbaşkanlığımız, gerek Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanlığımız gerekse MAPEG ile gerekli görüşmelerimizi yaptık. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yaşanan sıkıntıların çözüleceğini umuyorum. Bu arada bizleri, sizleri farklı mecralara çekmeye çalışan her şeyden uzak durmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bizler 1,5 asırlık bir kentin sakinleriyiz. Devlet kültürü oturmuş bir ilçede ikamet ediyor ve yaşıyoruz. 
Tüm hemşerilerimin sükunetle süreci beklemelerini önemle rica ediyorum. Bu süreçte inşallah öncelikle Şirket sahibi aklıselim davranacak ve Kurumlarımızda gerekli hassasiyeti gösterecektir. Devletimize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerime anlayışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Yorumlar (0)