Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçle Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçle Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Asayiş Yayın: 10 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 10.10.2023 11:24:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
242 okunma
Google News
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam ediyor.
  Bu kapsamda, yapılan çalışmalar hakkında Burdur Valiliği bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu satırlar yer aldı; “İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 01.09.2023-30.09.2023 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak yapılan (17) çalışmada yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan (26) yabancı uyruklu şahıstan (1)‘i tutuklanmış (25)’i ise idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmişlerdir. Müdahale edilen olaylarda; 
    (11) Suriye Uyruklu şahsın Yol İzin Belgesi Olmadan Seyahat ettiği tespit edilerek, şahıslara toplamda (31.504) TL idari para cezası uygulanmış, kayıtlı oldukları ile gitmeleri hususunda Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile gerekli koordine kurularak tebliğ yapılmıştır.
    (12) Suriye Uyruklu ve (1) Ukrayna Uyruklu şahsın Ülkemizde kayıtsız Yasadışı olarak bulunduğu tespit edilerek, şahıslar idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmişlerdir. 
    (1) Afganistan Uyruklu şahsın Ülkemize Yasadışı Giriş yaptığı tespit edilmiştir. Şahsa (14.410) TL idari para cezası uygulanarak, şahıs Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmiştir. 
    Burdur İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, (132) Düzensiz Göçmenin Burdur Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılan işlemlerine müteakip İstanbul, Antalya ve Aydın Geri Gönderme Merkezlerine sevkleri sağlanmıştır.
Yorumlar (0)