Gölhisar Fen Lisesinden 9. Geleneksel Aşure Etkinliği

Gölhisar Fen Lisesinden 9. Geleneksel Aşure Etkinliği

Yaşam Yayın: 10 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 10.10.2023 11:33:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
129 okunma
Google News
İlçemizin eğitim alanında parlayan yıldızlarından olan Gölhisar Fen Lisesi 8 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Aşure Şenliğinin bu yıl dokuzuncusunu düzenledi. Gerek bilimsel çalışma fuarları gerekse düzenlediği gezi ve sosyal aktiviteler ile farkındalık oluşturarak adından sıkça söz ettiren Gölhisar Fen Lisesi geleneklerimize sahip çıkarak düzenlediği Aşure Şenliğini dokuz yıldır sürdürüyor.
Bu yıl geçtiğimiz Çarşamba günü yine okul bahçesinde düzenlenen Aşure Şenliği geniş katılımla icra edildi. 
Başta Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy olmak üzere, Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Kavçakar, kurum amirleri, davetliler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katıldığı Aşure Şenliğinde Gölhisar Fen Lisesi Bahçesi adeta doldu doldu taştı. Öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerin katkılarıyla kazanlarda hazırlanan Aşureler yine öğrenciler tarafından katılımcılara ikram edildi. Şenlik sonunda kısaca aktarılan bilgide ise;
“Bu yıl bir Gölhisar Fen Lisesi klasiği haline gelen “Aşure Günümüzün” 9.sunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinliğin hazırlanmasında büyük emek harcayan öğrencilerimize, okul idaremize, öğretmenlerimize, personelimize, desteğini esirgemeyen değerli velilerimize ve bizi yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize teşekkür ederiz. Her zaman dediğimiz gibi Gölhisar Fen Lisesili olmak bir ayrıcalıktır, biz bir aileyiz ve birlikte daha çok güzel işler yapacağız.” Denildi.
Ayrıca Gölhisar Fen Lisesi geçtiğimiz dönem mezunlarından 5 Tıp Fakültesine, 1 Diş Hekimliğine, 1 Eczacılık Bölümüne, 8 Mühendislik Fakültelerine, 5 Eğitim Fakültelerine, 1 Mimarlık Bölümüne, 2 Sağlık bilimlerine ve 4 Diğer alanlara olmak üzere 27 öğrencisini üniversiteye yerleştirdi.   
Yorumlar (0)