Gölhisar, 15 Temmuz şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi

Gölhisar, 15 Temmuz şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi

Gündem Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 11:33:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
175 okunma
Google News
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Gölhisar’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş bir araya geldi. Gölhisar 15 Temmuz'u unutmadığını gösterdi ve 15 Temmuz'un ruhuna yakışır şekilde Cumhuriyet Caddesini doldurdu. Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gölhisar Belediyesi ve Gölhisar Kaymakamlığı işbirliğinde, tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Gölhisar'da Demokrasi ve Milli Birlik günü düzenledi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla 15 Temmuz Cumartesi günü İlçe Müftülüğünce Gölhisar Merkez Camiinde öğle namazından önce saat 12.30 da Mevlit ve Hatim tertip edildi. Öğle namazından sonra; Kaymakam Mustafa Kadir Ulusoy, Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Gölhisar İlçe Jandarma Komutanı, Gölhisar Emniyet Müdürü, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirlerinin katılımıyla ilçemizdeki şehit kabirleri ziyaret edildi ve burada Kur’an’ı kerim tilaveti ve dua edildi.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan duanın ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.  
Şehitliklerde yapılan duaların ardından Şehit aileleri ziyaret edildi. Akşam Saat:21.00'da ise Cumhuriyet Caddesinde Armutlu meydanından, Konak mahallesine ardından Çeşme meydanına doğru Demokrasi Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından Çeşme Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz şehitleri için duaların okunmasının ardından İlçemiz Kaymakamı Kadir Ulusoy ve Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş tarafından yapılan konuşmalar yapıldı. Daha sonra şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından Mehteran Takımı konseri, 15 Temmuz Belgeseli izlenmesi, ilçemiz camiilerinde okunan selalar ve çorba ikramından sonra Çeşme Meydanındaki program sona erdi. Düzenlenen Milli Birlik ve Demokrasi Günü programına ilçemiz  yöneticileri, daire amirleri, Sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri, mahalle muhtarları ve ilçe halkının yoğun katılımı ile 7'den 70'e Gölhisar'lı vatandaşlar katıldı. Çoşkunun ve duygu dolu anların yaşandığı gecede Gölhisar 15 Temmuz'u unutmadığını gösterdi ve 15 Temmuz'un ruhuna yakışır şekilde Cumhuriyet Caddesini doldurdu. Düzenlenen program gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise 15 Temmuz gecesi şehit olarak demokrasiyi koruyan 253 şehidin anısına okunan selâların   ardından çorba ikramları ile gece geç saatlere dek demokrasi nöbetleri ile devam etti.
Yorumlar (0)