Vekil Akbulut; Ulaşım ve Tarım Çözüm Bekliyor

Vekil Akbulut; Ulaşım ve Tarım Çözüm Bekliyor

Siyaset Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:42:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
185 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, Burdur'un ulaşım ve tarım alanındaki sorunlarını gündeme getirdi. 11 yıldır tamamlanamayan Burdur-Fethiye karayolu, tren seferleri ve tarım destekleri konularındaki sorularıyla dikkat çekti. 
Vekil Akbulut, 11 yıldır bitirilemeyen Burdur-Fethiye karayolu çalışmasının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, "Burdur'a 2008 yılından beri yolcu treni gelmiyor. Burdurlu hemşerilerimiz İstanbul ve İzmir seferlerine ne zaman kavuşacak?" dedi.
Akbulut, il merkezinden geçen tren raylarının kaldırılması gerektiğini de vurgulayarak, "İlimizi Berlin duvarı gibi ortandan ikiye bölen tren rayları binlerce yurttaşın hayat koşullarını zorlaştırmaktadır. Bakanlığınızın tren istasyonu ve rayları 1. Organize Sanayi Bölgemizdeki ayrılmış alana taşıyacağını sözünü vereli tam 5 yıl oldu ama hala bir sonuç yok. Ne zaman taşınacaktır?" diye sordu.
Vekil Akbulut, Tefenni-Korkuteli-Antalya yolunun çok dar olması nedeniyle ölümlü kazaların yaşandığını belirterek, "Bu yolda genişletme veya duble yol çalışması olacak mı?" diye sordu.
Vekil Akbulut, Gölhisar ilçesinde kapalı sistem sulamaya geçilmesi gerektiğini belirterek, "Sayın Tarım Bakanı, Gölhisar ilçemizde kapalı sistem sulamaya 2024 geçebilecek miyiz?" diye sordu.
Vekil Akbulut, veteriner hekim, gıda ve ziraat mühendisi, tekniker ve teknisyen atamalarının yapılmasını talep ederek, "Bu atamaların yapılmasını artık bekliyoruz." dedi. Akbulut'un açıklamaları, CHP milletvekillerinin alkışlarıyla karşılandı.
Yorumlar (0)