Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Burdur’da

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Burdur’da

Gündem Yayın: 09 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 09.01.2024 12:02:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 4 dk.
206 okunma
Google News
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz haftasonu Burdur’a geldi. Bakan Yardımcısı Yılmaz’ın ilk durağı Burdur Valiliği oldu. Burada Burdur Valisi Türker Öksüz tarafından karşılanan Yılmaz, Valilik özel defterini imzalayarak Vali Öksüz tarafından hediye edilen yöresel çalgıları kabul etti. Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz; Burdur Valisi Türker Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci ile AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı'nın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.
Gerçekleşen ziyarette, devam eden eğitim öğretim yılı, Burdur'un eğitim potansiyeli, İlimiz eğitim altyapısı, inşaatı devam eden ve proje aşamasında olan okulların durumları ve mesleki eğitim konuları görüşülerek, karşılıklı değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Burdur’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. 
 
Gerçekleşen ziyaretler çerçevesinde  Ak Parti Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Yılmaz’a Ak Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, İlçe Belediye Başkanları ve beraberinde teşkilat üyeleri eşlik etti.
AK Parti İl Başkanlığında da partililerle buluşan Yılmaz, dünyanın birtakım ve oluşumlarında haktan, hukuktan, hakkaniyetten ve insanlıktan bahseden insanların ortaya koydukları bütün argümanların artık iflas ettiğini belirterek, "Gazze hadisesi bize bunu açık bir şekilde göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu. Gazze'de her beş dakikada bir insanın katledildiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bunun karşısında dünyada sürekli barışı ve adaleti savunan, bunun için mücadele eden bir anlayış, hamdolsun Türkiye'mizde varlığını devam ettiriyor. Bu AK kadrolarla güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Son 20 yılda Türkiye'de eğitimde çok büyük mesafeler alındı. Örneğin 1923-2003 tarihleri arasında toplam 530 bin kadar öğretmen atanmışken son 20 yıl içinde alınan öğretmen sayısı 800 bine yaklaştı. Son 20 yılda, yine eğitimin altyapısı açısından baktığımızda, dersliklerde gelinen noktada ciddi anlamda derslik, eğitim teknolojilerinde sınıfların, okulların donatıları artı. Artık öğrencilerimizin eğitim materyali, eğitim teknolojileriyle ilgili hiçbir sorunları bulunmamakta. Öğretmen açığı ciddi anlamda kapatılmış durumda.
Önümüzde sürekli bir hedef var. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha güçlü bir Türkiye hedefi var. Bunun da elbette güçlü bir iş birliğiyle gerçekleşmesi gerekiyor. Sadece eğitim noktasında değil. Sağlıkta, ulaşımda, diğer bütün alanlarda Türkiye'de var olanları bizim yaşımızdaki her bir arkadaşımız yakinen hissetmekte, görmekte."
Türkiye'nin büyük bir hazinenin üzerinde olduğuna vurgu yapan Yılmaz, bu hazineyi gelecek nesillere taşıyabilirlerse güçlü bir şekilde dünyaya çok şey söyleyebileceklerini aktardı.
Yorumlar (0)