İlçemizin Halk Pazarı renkli günler yaşıyor

İlçemizin Halk Pazarı renkli günler yaşıyor

Yaşam Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 12:07:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
431 okunma
Google News
İlçemizde Cumartesi günleri kurulan halk pazarı, kış hazırlıklarının başlamasından dolayı domatesin kırmızısı, biberin yeşili, patlıcan’ın moru ile renklendi.
Cumartesi Pazarı’nda köy pazarı diye tabir edilen bölümlerde üreticiden doğrudan tüketiciye ulaştırılan ürünler var. Ve bu ürünlerin büyük bir bölümü kış hazırlığı için kullanılan ve pazarın gözdesi olan ürünler. Bu ürünler arasında salça yapımında kullanılan salçalık biber ve domates var. 
Yine tarhana yapımında kullanılan sebzeler var. Turşu kurmak için gerekli olan yeşil biber, yeşil domates ve diğer sebzelerin yanı sıra kurutulmak için patlıcan var. Bir de son dönemde daha çok evlerde üretimi yapılan konserve için satın alınan hemen her türden sebze ve meyveler pazarda yerini aldı.
Üreticinin bahçesinden, tarlasından doğrudan pazara tüketiciye ulaştırılan bu ürünler büyük ölçüde organik olan ürünler. Bu anlamda  Cumartesi Pazarında doğrudan üretici tarafından getirilen her türlü ürün alıcılar tarafından daha fazla rağbet görüyor. Pazar esnafı da satışlardan memnun olduklarını bildirerek, kış hazırlıklarına başlayan vatandaşların alışverişi ile haftalarca durgun geçen satışların, harekete geçtiğini söyledi. Salçalık Domates’in kilosu 10 TL’den satılırken kasa ile alımlarda 8 TL’ye indiği öğrenildi. Kurutulmak için alınan biber’in kilosu ise 20 - 25 TL’den satılıyor.
Yorumlar (0)