Yatırımcıya 20 milyon Euro hibe çağrısı

Yatırımcıya 20 milyon Euro hibe çağrısı

Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 11:48:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
609 okunma
Google News
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı kapsamında 20 milyon Euro hibe desteğiyle yatırımcılara çağrı yapıyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı kapsamında 13'üncü başvuru çağrı ilanına çıktı.
42 ilde 20 milyon euro desteğin yatırımcılarla buluşacağı bu çağrı ilanı çerçevesinde 'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' ve 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirlerden makineekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecek.
'Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbiri kapsamında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten işletmeler sektörlerinde başvurular alınacak. 
Toplam destek bütçesi 8 milyon euro olurken, destek oranı da yüzde 60-80 aralığında belirlendi. Başvurular 4 Eylül'den itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri'nde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 26 Eylül'de kapatılırken, başvuruların son teslim tarihi ise 28 Eylül olacak.
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbiri kapsamında ise süt ve süt ürünlerinin, kırmızı et ve ürünlerinin, kanatlı eti ve ürünlerinin, su ürünlerinin, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının sağlanması amacıyla yapılan yatırımlar için destek sağlanacak. Burada da destek oranı yüzde 50-60 olarak belirlenirken, toplam destek bütçesi ise 12 milyon euro olacak. Bu tedbir kapsamında başvurular 18 Eylül'den itibaren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), İl Koordinatörlükleri tarafından kabul edilmeye başlanacak.
Yorumlar (0)