Sahte Gübre ve ilaçlara Dikkat

Sahte Gübre ve ilaçlara Dikkat

Gündem Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 11:48:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
193 okunma
Google News
Bucak Ziraat Odası Başkanlığından Sahte Gübre ile İlgili vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kişilerin hedefi bu kez çiftçiler oldu. Gözü dönmüş kişilerin, çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürmeleri oldukça tehlikeli bir süreç başlattı.
Bu sahte ürünler yabancı ülkelerden çeşitli yollarla getirilerek ülkemize sokulmaktadır. Ayrıca bu ürünleri internet üzerinden normalin yarı fiyatına hatta daha ucuza almanın mümkün olduğu görülmektedir.  İçinde ne var ne yok belli olmayan, kullanıldığı yerdeki tüm organizmaları öldürebileceği de unutulmaması gereken bu sahte ürünler çok büyük bir tehlike yaratıyor.
Uzmanlar, "Sahtekârların yöntemleri 'Bu kadar da olmaz' dedirtiyor. Orijinal ilaç ve gübre ambalajlarına bir miktar gerçek ürün koyuyorlar, üstünü de sahte ürünle tamamlayıp piyasaya sürüyorlar. Ürünlerin sahte olup olmadığı ise ancak tahlilde anlaşılıyor" diye açıklamalarda bulunmaktadır.
Denetimsiz kaçak tarım ilaçlarının ve gübrelerin hem insan sağlığına hem de toprağa büyük zarar verdiği yadsınamaz bir gerçektir. Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak bizde çiftçilerimizi bu konuda uyarıyoruz. Kullanacakları gübre ve ilaçları sertifikalı tarım bayilerinden ve ilgili tarımsal kuruluşlardan almalarını önemle rica ediyoruz.
Doğanın, toprağın, ekolojik sistemde var olan döngünün bozulmaması adına özellikle insan sağlığı noktasında sahtecilikten şiddetle uzak durmalarını istiyoruz.
Yorumlar (0)