İl Özel İdare çalışmaları basınla paylaşıldı

İl Özel İdare çalışmaları basınla paylaşıldı

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 16:10:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 4 dk.
282 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2023 yılı çalışmaları başta olmak üzere, 2005 - 2023 yılları arasında İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yapılan tüm hizmetlerin kapsamlı olarak paylaşıldığı basın toplantısı yaptı.
Toplantıda, İl Özel İdaresinin alt yapı çalışmaları olarak gerçekleştirdiği kilit parke, sıcak asfalt (BSK), beton yol, stabilize yol, yol çizgi çalışmaları, trafik levhası, içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon çalışmaları ve güneş enerjisi (GES) projeleri hazirunla paylaşıldı.
Aynı zamanda üstyapı yatırımları olarak iş işlemleri yürütülen okul ve sağlık hizmet binaları, kurum binaları, güçlendirme çalışmaları, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar ile turizm, eğitim, tarım, hayvancılık ve sosyal projelere İl Özel İdaresi tarafından sağlanan destekler basın mensuplarıyla detaylı şekilde paylaşılarak, kamuoyuna aktarıldı.
Vali Öksüz toplantının başında yaptığı açıklamada; “Bugün İl Özel İdaremizin 2023 yılı faaliyetlerinin genel değerlendirmesi hem de il özel idaremizin aşağı yukarı 18- 20 yıllık çalışmalarında elde ettiğimiz sonuçların ne olduğunu sizlerle paylaşmak için birlikteyiz. Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.
İl özel idare hepinizin de bildiği gibi ilimizde kırsal alanda hizmet veren tarihi çok eskilere dayanan çok önemli köklü bir geçmişe sahip yerel yönetim birimidir. Başta köylerimizin alt yapısı olmak üzere il özel idaresinin tarihsel gelişimine baktığımızda da eğitime, sağlığa, kültüre, turizme, spora, sosyal hizmetlere ve daha bir çok alanda da çok önemli hizmetleri olan Türk İdare sisteminin çok önemli yerel yönetim birimlerinden bir tanesidir.
Çünkü vatandaşımızın günlük hayatına dokunan özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yol gibi, içme suyu gibi, kanalizasyon gibi ihtiyaçlarını temin etmede önemli görevler üstlenen bir yerel yönetim birimi olduğu için her zaman kamu yönetimimiz de önemli yer edinmiştir.
Tabi İl Özel İdaresinin yapısını biliyorsunuz; Karar organı olarak, İl genel meclisimiz var il daimi encümenimiz var. İl genel meclis başkanımızla da bugün burada hep birlikte bir aradayız. Bizler her zaman kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza ve Burdur da yaşayan vatandaşlarımıza tamamına, sadece kırsal hizmetleri alt yapı hizmetleri vermekle kalmayıp diğer genel idare hizmetlerini de vermek için gayret gösteriyoruz. Biraz sonra paylaşacağımız rakamlarda bilinmesi gereken şey şu daha az personelle daha az imkanla belki ama daha çok hizmet üretmek ve hizmetlerin verimliliğini artırmak için çalışan bir birimimiz. Yani çok personelle çok fazla imkanlar la çalışan bir yerel yönetim birimi değiliz. Ama elimizdeki imkanları kaynakları en üst seviyede istifade ederek daha çok hizmet üretmek için çalışan bir birimiz. Dolayısıyla ben bu fedakarane çalışmalarından dolayı huzurunuzda Özel İdaremizin bütün çalışanlarına da teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.
Toplantının devamında 2023 yılı çalışmaları ve 2005 – 2023 yılı içerisinde İl Özel İdaresi tarafından verilen hizmetler ve yapılan çalışmalar basın mensuplarıyla sunum eşliğinde paylaşıldı. Toplantı karşılıklı görüş ve önerilerin dile getirilmesi ile son erdi. Toplantıya Vali Öksüz’ün yan sıra İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Genel Sekreter Asım Ertilav, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ve İl Özel İdare birim müdürleri ve basın mensupları yer aldı.
Yorumlar (0)