CHP Milletvekili İzzet Akbulut’un Zam Açıklaması

CHP Milletvekili İzzet Akbulut’un Zam Açıklaması

Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 12:44:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
260 okunma
Google News
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, son günlerde artan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Akbulut açıklamasında hükümete seslenerek hayat pahalılığını düşürecek önlemlerin alınmasını talep etti.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Ülkemiz ne yazık ki AK Parti iktidarının devam etmesiyle birçok zamla karşı karşıya kalıyor. Her geçen gün akaryakıt zamlarıyla karşı karşıya kalıyor. 
Biliyorsunuz en son vergide güncelleme yapılmıştı ve bir gecede, 15 Temmuz gecesinde akaryakıtta motorine ve benzine 6 lira, LPG’ye de 4 lira gibi büyük bir zam gelmişti. Tabi ki motorinin zamlanması iğneden ipliğe birçok üründe, girdi maliyetleri motorin olan birçok ürünün de zamlanmasıyla karşı karşıya bırakıyor. Tabi şu anda meclis tatilde ama bizler ana muhalefet misyonu olarak hükümetimize uyarılarımızı yapmak durumundayız. Bizler vatandaşlarımızı bilinçlendirmek durumundayız. Vatandaşlarımızla birlikte, Sivil Toplum Örgütlerimizle birlikte  seslerimizi  yükseltmek durumundayız. Bu hayat pahalılığını bu güzel ülkenin güzel insanlarına dayatmak hiçbir hükümete yakışmadığı gibi mevcut hükümete de yakışmamaktadır. 
Bu anlamda gereken önlemlerin alınmasını, üretimin önünün açılmasını, ihracatın önünün açılmasını ve hayat pahalılığını düşürecek önlemlerinin alınmasını tekrar tekrar hükümetimizden talep ediyoruz.” dedi.
Yorumlar (0)