Akbulut Çağrıda Bulundu: “Sesinizi Yükseltin”

Akbulut Çağrıda Bulundu: “Sesinizi Yükseltin”

Yaşam Yayın: 01 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 01.08.2023 17:10:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
359 okunma
Google News
  CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlara çağrıda bulunarak “Sesimizi yükseltme zamanı” dedi.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut açıklama yaptı. Akbulut videolu açıklamasında şunları söyledi:
“Dün Meclisin çalışmasına yönelik olarak teklifimiz kabul görmedi. 234 kabule 254 ret oyuyla meclisimiz 1 Ekim’e kadar çalışmalarına ara verdi. Tabi memleketlerimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama bizim meclisin çalışmasına yönelik isteğimiz seyyanen zam alamayan emeklilerimiz içindi. Bir gecede traktörüne koyduğu mazotun zamlanmasıyla karşı karşıya kalan birçoğunun tarladan çekilmeyi düşünen çiftçilerimiz içindi. 
Yine bu ülkede işsizlikten bunalmış, mezun olduğu okuldan istediği bir yere atanamayan, ülkede bir gelecek göremeyip başka ülkelere gitmek isteyen gençlerimiz içindi. Her geçen gün işletme giderleri karşılamakta zorlanan, vergilerin çok yükseldiğini düşünen, Bağ-Kur primini artık lüks olarak gören, kiradan dolayı stopaj ödemek sorunda kalan esnaflarımız içindi. Sanayicimizin ihracat yapması içindi. Türkiye’nin dört bir yanı sorunlarla dolu iken, sorun yumağı oluşmuşken milletvekillerinin seçim bölgelerinde değil Gazi Meclis’te gerekli kanunları çıkarmak için devam edilmesi yönünde teklifimiz vardı ne yazık ki kabul görmedi. Ve artık vatandaşlarımıza diyoruz ki sadece Gazi Mecliste yapılan çalışmalar ne yazık ki yeterli gelmiyor. Hep birlikte ses yükseltmemiz gerekiyor. Kimseye hakaret etmeden, kimseye kötü bir söz söylemeden mevcut siyasi iktidarın yaptığı yanlışlıklara dur demeliyiz. Sivil Toplum Örgütlerimiz ses çıkartmak durumunda. Oda başkanlarımız ses çıkartmak durumunda. Vatandaşlarımız sesini yükseltmek durumunda. Artık muhalefetin milletvekillerine bırakılacak kadar küçük sorunlarımız yok.  Çok daha büyük sorunlarla mücadele ediyoruz. Ve bu anlamda sosyal medyada milletvekillerine suçlamalarda bulunan vatandaşlarımız oluyor. İktidar milletvekillerini göreve davet edin. Emeklinin seyyanen zam alması için iktidar milletvekillerini göreve davet edin. Oda başkanlarımız işletme maliyetlerinin, işletme giderlerinin her gün altında kalan esnafımız için artık hükümete ‘ne yapıyorsun artık bu kadarı da fazla’ demelidir. Bu anlamda demokratik haklarımızı kullanmalıyız. Her bulunduğumuz platformda bu yanlışlara dur demeliyiz. Bunu hep birlikte yapmalıyız. Hep birlikte başarmalıyız. Ama yine söylüyorum kimseye hakaret etmeyin, kimseye kötü söz söylemeyin.”
Yorumlar (0)