Çiftçiler Dikkat! Son Tarihi 2 Ocak

Çiftçiler Dikkat! Son Tarihi 2 Ocak

Yaşam Yayın: 30 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 30.12.2023 09:43:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
3751 okunma
Google News
Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal desteklerden yararlanamayan üreticiler, ÇKS'ye kayıt yaptırarak bu imkânlara kavuşabilir.
  Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Kayıt Son Tarihi 2 Ocak. Burdur İl Tarım Müdürlüğü, mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt yaptırarak bu imkânlardan faydalanabileceğini duyurdu.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ÇKS'ye kayıt yaptırmak için gerekli belgeler ve başvuru yöntemlerinin, İl Tarım Müdürlüğü internet sitesinde yer aldığı belirtildi.  ÇKS son başvuru tarihinin 2 Ocak 2024 olduğu hatırlatılan açıklamada, "ÇKS'ye kayıt yaptıran üreticilerimiz, tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanma fırsatı yakalıyor. Üreticilerimizi, bu fırsatı kaçırmadan ÇKS'ye kayıt yaptırmaya davet ediyoruz" denildi.
Ayrıca ÇKS kaydı yaptıracak olan vatandaşlar, Burdur ve tüm ilçelerinde müdürlükler 23 24 Aralık Cumartesi Pazar ile 30 - 31 Aralık Cumartesi Pazar günleri başvuru almaya devam edecek. ÇKS, tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması, tarımsal desteklemelerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması, tarımsal üretim ve pazarlamayla ilgili istatistiki verilerin oluşturulması amacıyla oluşturulan bir sistemdir.
Yorumlar (0)