Tefenni yine Şantiye alanına dönüştü

Tefenni yine Şantiye alanına dönüştü

Yaşam Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 12:13:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 6 dk.
463 okunma
Google News
Tefenni belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerini yapmaya Tefenni'ye proje kazandırmaya devam ediyor. Tefenni Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında projelerini yapmaya devam ediyor. Geçen günlerde Tefenni belediyesinin duyurduğu Düğün salonu yapım işi tüm hızıyla devam ediyor. Zemin çalışmaları ve Elektrik çalışmalarından hemen sonra çelik örgü işlemleride yapılma başlandı.
Gençlik merkezi ve Bowling salonu çalışmalarıındada sona gelinmek üzere, olunduğunu açıklayan Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz Yerden ısıtma işlemleri ve şap çalışmaları sonlanmıştır. Seramik kaplana işlemleride bu hafta başlayacaktır dedi.Açıklamasının devamında diğer projeleride anlatan Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, diğer projelerin detaylarınıda verdi; ''Kaldırım çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Atatürk caddesinin tamamlanması ile Dr.Devlet Bahçeli caddesi ve Ece mahalle yolu kaldırım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu yıl içinde bir çok caddemizde de çalışmalarımız devam edecektir.
-Sinema Salonu ve kafeterya çalışmalarımız da proje aşaması tamamlanmış, demir tedariği yapılmış yapım aşaması safhasına gelinmiştir. Önümüzde ki günlerde Fiziksel çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde başlayacak yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
-Etüt merkezi çalışmalarımız için Atatürk Orta öğretim okulumuzun karşısında, itfaiye garajımızın hemen yanında perde betonumuz tamamlanmış, dolgu işlemlerimiz yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hiçbir ağacımıza zarar vermeden yapım çalışmalarımız başlayacaktır.
-Küçük sanayi sitesi projemizde kamulaştırma işlemlerimiz tamamlanmıştır. Şu an itibariye 4 Kamyon ve bir Paletli kepçe ile aralıksız dolgu işlemlerimiz de am etmektedir. Dolgu çalışmalarının belli bir aşamaya ulaşması ile beraber Küçük sanayi sitesi kooperatifimiz inşaat aşamasına geçecektir.
-Toki önü çevre yolu, otopark ve peyzaj çalışmalarımızda tüm hızıyla de am etmektedir.
2.Etap Toki konutlarımızın hemen önünde Fethiye Ankara ana asfaltının yanına yeni imar uygulaması ile beraber çevre yolu yapımı için dolgu işlemlerimiz devam etmektedir. Çevre yolu ile beraber Göktürk mahallesine ikinci bir anayol açılacak olup, yıllardır devam eden ters yön trafik ihlali işleride bu vesileyle son bulacaktır.
-Fatih mahallesi Kademe altı imarlı alanda sulama suyu boru tedariki yapılmıştır. Yarın itibariyle borular döşenecek ve hemen akabinde sıcak asfalt çalışmamız başlayacaktır.
- Çocuk oyun park çalışmaları için 6 takım Çocuk oyun gurubu siparişimizin önümüzdeki günlerde elimizde olması ile beraber 6 ayrı mevkiye daha park çalışmalarımız yapılacaktır.
-Esentepe mahallesi Hüyük mevkinde sıcak asfalt çalışması yapılacak. Bitüm tedarikinin 2 hafta içinde yapılması ile beraber Hüyük yolumuzun Antalya asfaltından Hüyük camisine kadar olan bölümü sıcak asfalt ile kaplanacaktır.
-Burdur giriş kavşağımızda estetik görsel çalışmalarımız devam edecek. Önümüzde ki hafta alım işlemlerini tamamladığımız yeni objelerin de elimize ulaşması ile beraber İlçemizin Burdur girişi muhteşem bir havaya bürünecektir.
-Tarımsal kalkınma kooperatifimize Atatürk caddesi üzerinde bir hizmet binası yapımı çalışması başlamıştır.1 ay içinde tamamlanacak binamız ile beraber Çiftçilerimize büyük hizmetler sunacak olan Tefenni Tarımsal Kalkınma Kooparatifi faaliyetlerine başlayacaktır.
-Ece Mahallemizin ana ve ara yollarının Soğuk ve beton asfalt çalışması için alt yapı çalışmalarımız devam etmekte olup sonbahara kadar tamamlanacaktır.
-Ece mahallemizde 300m2 lik bir Düğün salonu için planlama çalışmalarımız başlamış olup bu yıl sonbahara kadar tamamlanması planlanmaktadır.
-Doğalgaz çalışmaları için, Torosgaz şirketi tarafından yapım ihalesi yapılmış taşeron şirketlerinin Ağustos ayı başı itibariyle başlaması planlanmaktadır. Toki lerin arkasında bulunan dağıtım istasyonundan başlayacak olan çalışmalar Göktürk mahallesi, Fatih Mahallesi, ve Zafer Mahallesinin tamamlanarak köprü başına kadar tamamlanması akabinde diğer mahallelere dağıtılması planlanmıştır. Torosgaz bu yıl tüm İlçelere ayrı ayrı 20 şer km boru hattı ayırmış, arta kalan dağıtımın 2024 yılında tamamlanacağı tarafımıza bildirilmiştir.
-Toki camisi projesinde başlamaya hazır pozisyona gelindi. Toki ler karşısında arsa işinin çözülmesi ile beraber Camii nin mimari projeleri tamamlanmıştır. Şu andan itibaren Vatandaş Belediye işbirliği ile yapım aşaması başlayacaktır.
-İmarsal çalışmalarımızda ise Yokuş Mahallesi Belediye altı, Yokuş mahallesi Harım altı mevki ve Esentepe mahallesinde 18. Madde uygulamaları bu yıl sonuna kadar tamamlanacaktır.
-Otel inşaatımız yoğun yağmur yağışları nedeniyle durmuştu. Otel inşaatımızın çatı ve dış cephe çalışmalarına başlandı. Bu yıl sonuna kadar dış cephe kaplamalarının ve çatı yapım çalışmalarının tamamlanması planlanmıştır.
-Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz için Eski Belediye binamızda yapmış olduğumuz Korkut Ata öğrenci pansiyonumuzun çatısı talihsiz bir şekilde yanmıştı. Yağmurların son bulması ile Geçtiğimiz hafta içinde çatının tekrar yapım çalışmaları başlamıştır. Yeni bina çatısı demir doğrama ve sandviç Panel ile bir ay içinde tamamlanacaktır.
-Ece Mahallemizde imar planı için kurum görüşleri tamamlandı. Halihazır harita ve imara esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporu çalışmaları başlamıştır.'' ifadelerini kullandı. 
Yorumlar (0)