Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur’da

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur’da

Yaşam Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 15:32:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 6 dk.
291 okunma
Google News
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Gümen geçtiğimiz günlerde Burdur’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak, toplantılar ve çalıştaya katılmak üzere programı kapsamında Burdur’a ziyaret gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Gümen, ilk olarak Burdur Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. 
Karşılamanın ardından Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra, Vali Öksüz’ü makamında ziyaret eden Bakan Gümen'e ziyareti sırasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı A. Ahmet Antalyalı, Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber eşlik etti. Vali Öksüz, nazik ziyareti ve İlimiz için yaptığı destekleri için Bakan Yardımcısı Gümen'e şükranlarını ifade ederek, teşekkür etti. Ziyarette İlimiz tarım ve hayvancılık potansiyeli ele alınarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki dönem içerisinde yürütülecek çalışma ve projelerle ilgili işbirliği konuları görüşüldü.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, MAKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünün yürüttüğü IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantılarına katıldı.  Bakan Yardımcısı Gümen, MAKÜ Lavanta Tepesi Otel'de gerçekleştirilen birim amirleriyle istişare toplantısına katıldı.  Toplantıya  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başta olmak üzere  ilgili  genel  müdürler katılım gösterdi. Toplantı öncesi konuşan Rektör Dalgar, Bakan Yardımcısı Gümen'i MAKÜ'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Sayın Bakanımızın teşrifleri ile hem güzel bir Burdur ziyareti. Yarın üniversite olarak çok önemsediğimiz embriyo konusunda bir çalıştayı sayın bakanımız sağ olsunlar burada yapma kararı aldılar. Bu vesile ile iki günlük güzel bir program olacak. Sayın bakanımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum." şeklinde konuştu.
Bakan Yardımcısı Gümen ise "İki gün boyunca IPARD lansmanı ile biyoteknoloji alanındaki gelişmelerle ilgili çalıştay yapacağız. Hayvancılık alanında ihtisasa sahip bir üniversitede bunu yapmak bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Burada olmaktan ayrıca çok mutluyuz." dedi.  Konuşmaların ardından birim amirleri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantını ardından Bakan Yardımcısı Gümen, MAKÜ Rektörü Dalgar'ı makamında ziyaret etti. Hayvancılık alanında ihtisaslaşmış olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Rektör Dalgar, Bakan Yardımcısı Gümen'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonunda Rektör Dalgar, Bakan Yardımcısı Gümen'e MAKÜ Top Dikim Atölyesinde üretilen el dikimi top ile cura hediye etti. Bakan Yardımcısı Gümen de Rektör Dalgar'a hediye takdim etti.  Ziyaret sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri için Teknik Destek Projesi kapsamında MAKÜ Lavanta Tepesi Otel'de düzenlenen IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü IPARD Yönetim Otoritesi tarafından hazırlanan IPARD İyi Uygulama Önekleri videosu TKDK tarafından hazırlanan Burdur'da IPARD Uygulamaları videolarının izlenmesi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını TKDK Başkanı Ahmet Abdullah Antalyalı yaptı.  100 bin civarında istihdamı desteklediklerini vurgulayan Antalyalı TKDK'nın tüm destekleri ve hibeleri hakkında bilgiler aktardı.
Daha sonra Tarım Reformu Genel Müdürü Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında IPARD III programı ve kırsal altyapı çalışmaları, sektör analizleri, sektörlerin ihtiyaç ve kapasiteleri belirleyerek çalışmalarında bunlara yer verdiklerini vurguladı. Yıldız, desteklemelerinde önceliklerinin kadınlar, gençler ve kooperatifler olduğunun da altını çizdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ise konuşmasına İsrail'in Filistin'e uyguladığı katliamı kınadığını vurgulayarak başladı ve şunları söyledi: "Ülkemizi daha iyi seviyelere taşımak için her bir vatandaşımız çok kıymetli. Dünya nüfusunun artış oranı, ekilebilir tarım arazilerinin zorluğunu arttırıyor. Pandemi ve savaşlar gıdanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Dünyada su ise hayati öneme sahip milli güvenlik meselesi olarak yerini aldı. Tarım politikamız, sürdürülebilirlik üzerine yoğunlaşmıştır." Gümen konuşmasında ayrıca bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler de aktardı. 
Konuşmaların ardından program plaket takdimi ile devam etti. Program, IPARD Yönetim Otoritesi Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Koordinatör Batu Benli'nin IPARD III tanıtım ve bilgilendirme sunumunu gerçekleştirmesi ile son buldu. Program sonrasında Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Sivil Toplum Kuruluşları toplantısına katıldı. 
Yorumlar (0)