Yapraklı Barajı Sulama Sezonu Açıldı

Yapraklı Barajı Sulama Sezonu Açıldı

Yaşam Yayın: 07 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 07.07.2023 11:36:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
205 okunma
Google News
Eski görkemli ve dolu halini özlediğimiz Gölhisar Yapraklı Barajının, bereketli geçen ilkbahar aylarındaki yağışlar ile su oranına pozitif yansımıştı. Kurak geçen kış mevsimi ardından geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarındaki yer yer kuvvetli sağanak yağışlar Yapraklı Barajının doluluk  oranına olumlu şekilde yansıdı. Yağışlı geçen ilkbahar döneminden sonra yaklaşık 36 Milyon metreküp seviyelerinde su toplayan Yapraklı Barajı 2023 yılı sulama sezonu için hafta başında kapaklarını açtı. Bu yıl kurak geçen kışın ardından beklenen seviyede su toplayamayan Yapraklı Barajı üreticileri endişelendirirken ilkbaharda gelen yağışlar bu endişeyi biraz olsan rahatlattı. Arazinin su ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı bu dönemde 15 Haziran sonrasında açılması planlanan baraj için bu süre ileri bir tarihe atılmıştı.
Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkonmaz, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Hasyıldırım, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş ile birlikte Gölhisar Yapraklı Barajının sulama sezonu açılışında incelemelerde bulundular. 
  2023 Yılı sulama sezonu için Yapraklı Barajı 03 Temmuz 2023 Pazartesi günü kapaklarını açmasının ardından Gölhisar Sulama Birliği tarafından bir duyuru yayınlandı.  
Yapılan duyuruda; “Gölhisar İlçesi Merkez ve Köylerinde, Çavdır İlçesindeki Sulama Kanallarına Su Verilecek Olup, Su Kanallarında Yüzmek, Kanallara Girmek Tehlikeli ve Yasaktır. Sulama kanallarımız su ile dolu olacağı için dikkat edilmesi gerekmektedir. Kanal çevresinde ve kenarlarında dikkatli ve tedbirli olalım. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli davranması konusunda ilanen duyurulur.” denildi.
Öte yandan Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde, Tarımsal üretimin daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleşmesi için ilçemizdeki tarımsal sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirilerek sulama sezonuna hazır hale getirilmişti. Yapılan bu çalışmalar ile çiftçilerin su sıkıntısı çekmesinin, yaz aylarında su kayıplarının yaşanmasının, kış aylarında da su taşkınları ve sel baskınlarının önlenmesi amacıyla Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı tarafından sulama sezonunun sorunsuz olması için yaz boyunca ilçemiz genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu farklı noktalarındaki kanalların temizlenmesi çalışmaları aralıksız sürecek.
Yorumlar (0)