Başkan Ali Orkun Ercengiz’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Ali Orkun Ercengiz’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kültür Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 12:14:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
338 okunma
Google News
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde:
30 Ağustos Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düşen Türk milletinin küllerinden yeniden doğarak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı azmi, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır. 30 Ağustos, Atatürk’ün önderliğinde milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.
Bu zafer Türk milletinin kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.
İşte bu nedenle Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerini korumak, bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur.
Ulus olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Ulu Önderin ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak, bizlere güç verecektir.
Büyük zaferin 101’inci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz
Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
Yorumlar (0)